Hofnar-initiatief maakt ‘massaal’ ontmoeten mogelijk

Algemeen

AALTEN - Stel je voor: in tijden van corona elkaar toch allemaal zien op één plek. Een plek waar je ‘gewoon’ weer dicht bij elkaar kunt staan en praten met wie je wilt. Waar je bekenden en onbekenden tegen het lijf loopt en geniet van de muzikant of DJ op het podium. Vanaf vrijdag 19 maart 20.00 uur kan het , op ‘Sunny Beach Online’.

Even de week doornemen aan de bar, samen aan de borrel, genieten van die te gekke DJ en dat fijne bandje op de zaterdagavond of eens even een eerste contact leggen met die leuke jongen of meisje die je eigenlijk maar vaag kent. Sinds corona woedt kan het allemaal al heel lang niet meer en de vooruitzichten zijn voorlopig nog niet heel positief. Reden voor Frank Wensink (van De Hofnar in Aalten) om op zoek te gaan naar ‘iets’ waardoor dit wel weer zou kunnen, naar ‘iets’ dat anders was dan alles wat er op dit moment was. Geen standaard zoom-meetings, facetime, videobellen of teams. Hij vond het, na een tip van een kennis.

Frank zocht contact met de makers van dit unieke concept met het doel het in het groot uit te rollen, zodat de jongeren van de Gemeente Aalten elkaar eindelijk weer kunnen zien, ontmoeten en ook nieuwe contacten op doen. Daarnaast werd ook contact gezocht met talentverbinder Richard Jongetjes en Figulus Welzijn om het hele concept te ondersteunen. Het enthousiasme werd gedeeld en samen werd besloten om zo snel mogelijk live te gaan.

Sunny Beach online
Dit alles heeft geleid tot de opening van ‘Sunny Beach Online’ op vrijdag 19 maart om 20.00 uur. Frank: "Een virtuele eilandengroep waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Een plek waar corona eventjes niet bestaat, een plek waar je gewoon dicht bij elkaar mag staan, kunt praten met wie je wilt op 1.5 cm afstand en je bekenden en onbekenden tegen het lijf loopt. Waar een bar is waar je kunt ‘chillen’, waar je een strandwandeling kunt maken met die ene leuke gast, en waar je gezellig met je vrienden rond het kampvuur kunt gaan zitten met goede verhalen. Misschien pakt iemand er wel een gitaar bij. Met dit unieke concept hopen we de zware coronatijden voor jongeren wat dragelijker te maken. Dit systeem werkt eigenlijk hetzelfde als een avondje uit in de Hofnar. Je komt binnen, loopt rond, maakt een praatje met wie je wilt en geniet van de mensen en de muzikant of DJ op 1 van de tien podia die op het eiland aanwezig zijn. Met één groot verschil: je drankje moet je zelf uit de koelkast halen."

Hoe het werkt
Sunny Beach is een virtuele eilandengroep van tien eilanden, met elk een eigen naam en leeftijdscategorie (12+ / 16+). Het inloggen gaat eenvoudig via de speciaal hiervoor gebouwde website www.sunnybeachonline.nl en het enige dat je nodig hebt is een laptop of pc. Het systeem werkt niet via de smartphone. Om in te loggen hoeft er geen speciaal account of wachtwoord worden aangemaakt, met één klik kan iedereen afreizen naar één van de tien eilanden. Belangrijk is wel dat de webcam en microfoon aan staan zodat je elkaar ziet en met elkaar kunt praten. Je webcambeeld wordt vervolgens het ‘hoofd’ van je karakter op het eiland, dat je zelf helemaal kunt besturen. De bezoeker bepaalt helemaal zelf waar hij loopt, bij wie hij staat en met wie hij praat.

De eilandengroep zal om te beginnen een maand lang open zijn, zeven dagen in de week en gratis toegankelijk voor iedereen.


www.sunnybeachonline.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant