De wethouders tijdens het koffiemomentje. Foto: eigen foto
De wethouders tijdens het koffiemomentje. Foto: eigen foto

Wethouders na wekelijks koffiemomentje

Algemeen

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag praatten de wethouders Joop Wikkerink en Hans te Lindert digitaal met mensen die actief zijn in Dinxperlo. Daar gebeurt veel en wat leuk is: men weet elkaar te vinden. Hans: “Wij hebben vrij willekeurig wat mensen die verbonden zijn met zorg, onderwijs, sport of cultuur uitgenodigd; men weet van te voren niet wie ze nog meer treffen in het digitale koffie-uurtje. Dus velen waren aangenaam verrast hun goede bekenden in Teams tegen te komen.” Joop vult aan: “Mooi om te zien dat er bij veel verenigingen ook de onderlinge samenwerking wordt versterkt. Juist in de coronatijd. Hoeveel mensen wel niet actief zijn bij de pub-quiz van Naoberz, de sportcarrousel van Figulus of het open sportpark van FC Dinxperlo.” “Vergeet het walking football voor de ouderen niet te noemen”, meldde één van de deelnemers.

Veel ideeën
Hèt 'idee van het jaar' is volgens beide wethouders wel de actie die Naoberz (Kulturhus) nu gaat opzetten met De Hofnar uit Aalten om middels een bingo-battle de strijdbijl tussen Aalten en Dinxperlo te begraven. Vanuit de cultuurhoek wordt toch voorzichtig aan vanaf oktober weer geprogrammeerd. Het Klein Theater heeft plannen en de VVNF wil toch voor Koningsdag iets doen. Dinxperience gaat iets leuks doen in juli aan weerszijden van de grens. Wellicht zonder publiek: “Je moet alle opties open houden bij de voorbereidingen”, aldus organisator Lex Schellevis. En Martijn Doornink van Naoberz hoopt dat met de terrasuitbreiding ook wat extra muzikale activiteiten mogelijk zijn deze zomer. Dan moeten er ook wel mensen op het terras mogen zitten. Bij de sportverenigingen en scholen is veel enthousiasme voor de sportcarrousel: er moet nog wat meer publiciteit aan gegeven worden zodat ook individuele tieners over de drempel geholpen worden. Hans: “We hebben het gehad over de soms onduidelijke regels en dan het verschil tussen basisschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet onderwijs, die vaak ook nog niet in de kern Dinxperlo op school zitten.” Samenwerking is dan toch het toverwoord, ook tussen scholen voor voortgezet onderwijs, in verschillende gemeenten. “En er staat natuurlijk een prachtige sportzomer voor de deur (EK voetbal, Olympische Spelen, etc.) waarbij het een mooi idee is om er ook in onze gemeente een echte ‘sportzomer’ van te maken!”

Begrip voor elkaar
En dan komen de ideeën op tafel: apps, virtuele wedstrijden, gebruikmaken van apparatuur van Dinxper FM, film, video, Facebookpagina 'Je bent een Dinxperloer...'.Joop sluit af: “Wat wij ook heel mooi vonden om te horen is dat men de samenwerking met de gemeentelijke medewerkers prijst. Meedenkend en kijkend naar de mogelijkheden. En dat iedereen zich heel erg bewust is van de positie van ons college en medewerkers dat wij de –soms onduidelijke- voorschriften vanuit het Rijk zo goed mogelijk moeten volgen.” Beide wethouders: “En dan is het mooi om te merken dat onze gesprekspartners vooruit kijken, optimistisch willen zijn en ook zien dat deze lastige tijd ook nieuwe contacten heeft opgeleverd.”

Ook digitaal koffiedrinken?
Zaterdag 3 april zijn inwoners van alle buurtschappen welkom om aan te sluiten bij het koffiemomentje met de wethouders Joop Wikkerink en Hans te Lindert. Nog tot en met woensdag 31 maart kunnen mensen zich daarvoor bij secretariaat@aalten.nl opgeven. De start is om 10.15 uur, einde ongeveer 11.15 uur; vooraf wordt het koffiepakketje bezorgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant