SCEDA zet cultuureducatie op basisscholen krachtig op de kaart
Een schermafbeelding van de site van SCEDA. Foto: PR
Een schermafbeelding van de site van SCEDA. Foto: PR

SCEDA zet cultuureducatie op basisscholen krachtig op de kaart

AALTEN - Al vele jaren verzorgt de SCEDA (Stichting Cultuur Educatie Dinxperlo Aalten) een cultureel aanbod voor veertien basisscholen van de gemeente Aalten. Ieder jaar doet elke basisschool aan een project mee, dat is voorbereid door werkgroepen bestaande uit de interne cultuur-coördinatoren van de scholen.

Om de continuïteit van cultuureducatie te waarborgen, werkt de stichting cultuureducatie met een meerjarenprogramma. Zo komen verschillende cultuurdisciplines aan bod en maken kinderen tijdens hun leerjaren op de basisschool kennis met die disciplines. Het curriculum bestaat uit de volgende leerlijnen: drama, literatuur, dans, beeldende vorming, muziek, audiovisueel en cultureel erfgoed. De komende drie jaren is het programma opgebouwd op de leerlijnen literatuur, dans en drama.

Ruim een jaar geleden heeft de SCEDA een brainstormsessie gehouden met vele betrokkenen op het gebied van cultuureducatie (cultuurmakers en cultuurverbinders). Uit deze sessie kwam naar voren dat SCEDA zichzelf duidelijker zou moeten profileren, met als uiteindelijke doel de cultuureducatie te versterken. De keuze is gemaakt om met een nieuwe huisstijl te komen en een digitaal platform te ontwikkelen.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de totstandkoming van dit culturele platform. Een platform voor scholen, cultuurmakers en ouders. Een online plek met één centraal doel: een basis leggen voor cultuureducatie. Zo zetten alle partners zich gezamenlijk in voor een bloeiend en boeiend cultuurprogramma. De site verbindt cultuurmakers met scholen om zo samen op te trekken. De site motiveert kinderen en ouders om blijvend cultuur te beoefenen in welke vorm dan ook.

Op 6 april wordt het nieuwe digitale platform gelanceerd. Iedereen kan vanaf deze dag www.sceda.nl gaan bezoeken en inzicht krijgen in de cultuureducatie op de basisscholen in de gemeente Aalten. Mooi voor ouders om te zien met welk project hun kind dit schooljaar te maken krijgt, mooi voor leerkrachten om zich te laten inspireren en mooi voor cultuurmakers om hun aanbod bekend te maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden