Een aantal van de winnaars kregen de prijzen persoonlijk uitgereikt. (foto: Joop van Reeken)
Een aantal van de winnaars kregen de prijzen persoonlijk uitgereikt. (foto: Joop van Reeken)

Prijsuitreiking kerststallen

Op donderdag 18 januari vond de prijsuitreiking voor de eerste internationale kerststallen tentoonstelling plaats in de protestantse kapel in Suderwick. De prijzen werden ter plaatse uitgereikt door wethouder Thomas Waschki, Rosi Tuente, één van de belangrijkste organisatoren en de projectcoördinator van KRAKE, Thomas Venhorst.

Dinxperlo - "Na aanvankelijk een voorzichtige schattingen van zes tot zeven tentoonstellingslocaties, zijn er uiteindelijk in totaal 34 kerststallen tentoongesteld, vertelde Tuente. Veel winkels, banken, openbare- en religieuze instellingen van Suderwick en Dinxperlo hadden gedurende twee weken een kerststal in hun etalage. Tuente bedankt iedereen voor de vele hulp, de deelnemende bedrijven en exposanten evenals iedereen die hun van kerststallen voorzag.

Tijdens de kerststallen tentoonstelling konden de gevarieerde en soms unieke kribben niet alleen bezocht worden. Zo nu en dan verstopte één van de vijf houten konijnen zich in de kribben. Degenen die met succes alle houten konijnen had gevonden en correct de stalnummers op het formulier hadden aangegeven, konden deelnemen aan de loterij.
In totaal hebben waren er meer dan 100 deelnemers. De wethouder van Bocholt trok de winnaars 's live in de kapel in Suderwick. In totaal kunnen 31 winnaars uitkijken naar een van de gedoneerde prijzen van Duitse en Nederlandse bedrijven. Alle winnaars aan wie meneer Waschki de prijzen niet 's avonds persoonlijk kon overhandigen, kunnen nu de prijzen ophalen tijdens kantooruren in Scheer Raumgestaltung, Zur Mühle 7-9, Bocholt-Suderwick, tel. 02874 2040.

De eerste internationale kerststaltentoonstelling werd gefinancierd door stad Bocholt, gemeente Aalten, Stadtsparkasse Bocholt en Volksbank Bocholt, evenals de EUREGIO.

Meer berichten