Ondersteuning voor ondernemers bij doorstart of heroriëntatie

Ondersteuning voor ondernemers bij doorstart of heroriëntatie

AALTEN/DINXPERLO - Zelfstandig ondernemers uit de gemeente Aalten die door de coronacrisis geen betaald werk hebben, krijgen ondersteuning bij een doorstart of heroriëntatie op de arbeidsmarkt. De Aaltense Uitdaging, IKAD (IndustrieKring Aalten en Dinxperlo), Seesing Flex, Maqqie en Laborijn zetten zich hier in een gezamenlijk project voor in.

Op initiatief van wethouder Joop Wikkerink van gemeente Aalten zijn de organisaties samengebracht. Naast oriëntatie op de arbeidsmarkt bieden de organisaties ondersteuning bij bijvoorbeeld een doorstart of beëindiging van een eigen bedrijf en schulden.

Sterk netwerk
Roy Bakker, consulent inkomen van Laborijn en specialist in Bbz (Bijstand voor zelfstandigen), vertelt over de behoeften van ondernemers: “Het beeld dat wij hadden van zelfstandig ondernemers is het afgelopen jaar bevestigd; zelfstandigen in de Achterhoek hebben over het algemeen een sterk netwerk dat men ook benut voor opdrachten en werk. Veel ondernemers waarvan de eigen branche op slot zit, hebben daardoor veelal vervangende opdrachten kunnen vinden. Zodra het kan, wil men bij voorkeur ook terug naar het beroep of bedrijf dat men voor corona uitoefende. Wij zien dan ook vooral vraag naar ondersteuningsmogelijkheden binnen het eigen bedrijf, zoals hulp bij een doorstart en hulp bij schulden.”

Niet wachten
Joop Wikkerink: “Op dit moment is het aantal ondernemers dat hulp vraagt bij een doorstart of heroriëntatie nog beperkt. Hier zie je toch dat men lang wacht met vragen om hulp. Niet nodig! Want dit is nu juist zo’n oplossing die voor iedereen kan werken, dus óók als je alleen tijdelijk een andere inkomstenbron zoekt. De betrokken organisaties zetten zich daar graag voor in."

Zelfstandigen met behoefte aan ondersteuning kunnen zich melden bij Laborijn. Dit kan ongeacht of men zijn bedrijf of beroep voort kan en wil zetten en het is volledig vrijblijvend. Laborijn is te bereiken via 0314-654654 of via contact@laborijn.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden