<p>Gewone, maar ook digitale boeken zijn te leen. Foto: PR</p>

Gewone, maar ook digitale boeken zijn te leen. Foto: PR

De Bibliotheek en de lockdown

AALTEN/DINXPERLO - Vanwege de verlengde coronamaatregelen, blijft de Bibliotheek helaas nog even beperkt geopend. Maar ook in deze tijd is de Bibliotheek Achterhoekse Poort er voor iedereen.

De online Bibliotheek is gelukkig altijd geopend. Wie de voorkeur geeft aan een papieren boek, kan terecht bij de AfhaalBieb. Hier kan men van tevoren bestelde boeken en tijdschriften afhalen en uitgelezen media retourneren. De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus niemand hoeft bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijgt iedereen nog ruim de gelegenheid om de geleende materialen boetevrij in te leveren.

Online
Als lid van de Bibliotheek kan men ook e-books en luisterboeken via www.onlinebibliotheek.nl of de online Bibliotheek app lenen. Iedereen kan inloggen met het nummer op zijn bibliotheekpasje. De uitleentermijn van e-books, die overigens ook zonder aparte e-reader te lezen zijn, kan men sinds kort verlengen. Men hoeft het e-book nu dus niet opnieuw te downloaden als de uitleentermijn verstrijkt. Lukt het downloaden van de e-books of luisterboeken niet? Neem dan contact op met het Servicebureau via 088-0062929.

Als bibliotheeklid kan men via de online Bibliotheek ook gratis gebruik maken van de TijdschriftenBieb, een app waarin tijdschriften te lezen zijn. Daarnaast kan iedereen op www.achterhoeksepoort.nl met diverse digitale bronnen de Bibliotheek in huis halen. Ook vindt men er een uitgebreid aanbod van gratis cursussen. Van fotografie tot programmeren en van persoonlijke kracht tot commerciële vaardigheden, er zit voor iedereen wel wat bij.

AfhaalBieb
De AfhaalBieb is bij alle vestigingen iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Bij de AfhaalBieb kan men van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren. Men ontvangt een bericht indien het bestelde materiaal tijdens de eerder genoemde openingstijden kan worden afgehaald.

Wie een online account heeft, kan via Mijn Bibliotheek of de Iguana app reserveren. Wie verrast wil worden of het lastig vindt om thuis titels te kiezen, kan op de momenten dat de AfhaalBieb geopend is, ook telefonisch een bestelling plaatsen voor boeken en tijdschriften die men wil ezen. Iedere vestiging heeft daarvoor een eigen telefoonnummer. Voor de Bibliotheek Aalten is dat 088-0062950 en voor de Bibliotheek Dinxperlo 088-0062951.

Wie niet in staat is om naar een van de vestigingen te komen, kan dit telefonisch doorgeven, dan gaat de Bibliotheek op zoek naar een mogelijkheid om de bestelling aan huis te bezorgen.


achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden