<p>Wout Gerritsen van Markt 5 (l) neemt de cheque in ontvangst van Erik Schuurmans van Rotary Achterhoek Oost. Foto: PR</p>

Wout Gerritsen van Markt 5 (l) neemt de cheque in ontvangst van Erik Schuurmans van Rotary Achterhoek Oost. Foto: PR

‘Perfect georganiseerd, daar zijn ze druk mee geweest!’

AllerAllerEerste veiling van Rotary mooie stap naar nieuw seizoen

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - De veilingsite van Rotary Achterhoek Oost in samenwerking met JCI Hameland heeft horeca- en MKB-ondernemers een mooi duwtje in de rug gegeven. En dat is ook hard nodig, zegt Hylke ter Beest van Rotary. “Deze ondernemers kunnen niet wachten om weer te kunnen ondernemen. Met de nieuwe versoepelingen voor de deur hopen we dat het ook voor hen een prachtig seizoen wordt.”

Variatie
Honderden kavels werden er geveild en de één was nog uitnodigender dan de ander. De kavels varieerden van onbeperkt pannenkoeken eten bij ‘t Noorden in Aalten tot een 8-gangen aspergeproeverij bij ‘t Zwaantje in Lichtenvoorde en van een compleet verzorgd kinderfeestje voor 10 personen bij Sevink Mölle in Winterswijk tot 150 suikerspinnen op locatie van Suiker-tante. En er is goed geboden, laat Ter Beest weten. “Deze actie is een groot succes gebleken. Het was heel mooi om te zien dat er direct bij het online gaan van de nieuwe kavels, geboden werd. We merken dat de mensen het deze ondernemers echt gunnen en uiteraard graag de allerallereerste willen zijn die weer bij de betreffende ondernemer over de vloer komt.” Ook bedrijven zoals Seesing Flex hebben Rotary geholpen door geld te genereren voor de verschillende goede doelen die Rotary ondersteunt.

Enthousiaste verhalen
De ondernemers zelf zijn ook erg enthousiast over deze actie van de Rotary. Gerbert Smit van café-restaurant Domme Aanleg uit Aalten vind het een erg leuke actie. “Wij hebben met 2 kavels meegedaan. Een kavel voor een borrelplank met drank voor 4 personen en 1 kavel voor een spelshow voor 12 personen. Daar is heel goed op geboden en de winnaars hebben ook al gereserveerd.” Ilse Schutte van Markt 5 in Lichtenvoorde noemt het een super initiatief. “Heel attent dat de Rotary dit voor ons heeft georganiseerd. Wij hebben meegedaan met een high wine en high beer en voor Down Town met een avond uit eten voor 4 personen. Om me heen hoor ik ook alleen maar enthousiaste verhalen over deze bijzondere actie, echt geweldig!” Tom Rooks van Bar de Lange Gang in Groenlo was aangenaam verrast door het bericht van Rotary; “Ik werd er echt door overvallen en ben blij dat ik mee heb gedaan. Het was perfect georganiseerd, daar zal Hylke ter Beest heel druk mee zijn geweest. Onze kavel is ook voor een mooi bedrag weggegaan. We kijken ontzettend uit naar het moment dat alles weer mag en we hopen dat we in elk geval in het najaar weer volledig terug kunnen naar normaal.” Een heel bijzonder kavel was die van De Timp: Als AllerAllerEerste een snackwagen voor je deur op je eigen tuinfeest, buurtfeest op bedrijfsfeest met onbeperkt snacks voor 60 man. Luuk Domhof van De Timp is altijd in voor een bijzondere actie. “We zijn blij dat de Rotary zich inzet om de boel weer aan de gang te krijgen. Elk initiatief op dat gebied ondersteunen wij van harte!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden