Hans Reussing in zijn café Bruggink in De Heurne. (foto: Roel Kleinpenning)
Hans Reussing in zijn café Bruggink in De Heurne. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Bruggink: Veur a'j wat te vieren hebt

Café Bruggink in de Heurne behoeft geen introductie. Hans en Anneke Reussing zijn de vierde generatie van het familiebedrijf dat sinds 1904 overgaat van ouder op kind. Hans werd in 1984 eigenaar nadat zijn moeder plotseling op slechts 45-jarige leeftijd overleed. Hij was toen nog maar 21 jaar. "Mijn moeder heeft het bedrijf echt groot gemaakt en er voor gezorgd dat het uitgebouwd werd.

DE HEURNE - Bruggink, gevestigd aan de Caspersstraat 2, heeft naast het café ook zalen, een cafetaria, een overdekt terras aan de straatzijde en een tuinterras dat uitzicht biedt op en een veilige toegang heeft naar de omheinde speeltuin.

Caspersstraat 2 is knooppunt 580 op de knooppuntenfietsroute en kent dus vele passanten die er, vaak onder het genot van koffie en appeltaart, gratis hun e-bike kunnen opladen. Verder weet men café Bruggink te vinden als uitgangspunt voor klootschietroutes.Met twee biljarttafels is het café thuisbasis voor biljartvereniging Ons Genoegen. Sjoelclub De Heurne is er twee avonden in de week, en al meer dan vijftien jaar oefenen op woensdagavond de linedancers van Dancing Boots hun passen in zaal Bruggink.
Bruggink heeft een cateringservice, verhuurt de zalen voor feestjes (met of zonder bediening) en er zijn regelmatig bands te beluisteren. Het café wordt steeds meer verhuurd voor wat kleinere feesten.

Heeft de vijfde generatie interesse? "Onze oudste zoon springt regelmatig bij maar heeft geen belangstelling voor overname. De jongste heeft dat wel maar is onlangs mede-eigenaar geworden van een hotel-restaurant in Sauerland dat vakanties op all-inclusive basis aanbiedt. Dus wie weet hoe het loopt."

Wat maakt ondernemen hier speciaal? "Ik ben graag onder de mensen, het contact dat vind ik speciaal. En ik ben hier natuurlijk geboren."

Wat is je grootste ergernis? "Geen ergernis, maar ik vind het jammer dat er minder jeugd naar het café komt. Vroeger gingen we al uit toen we veertien jaar oud waren. Dat is niet meer."

Waar ga je graag uit? "We gaan niet meer zoveel uit zoals destijds naar de Radstake. Met de feestdagen gaan we uit eten."

Wat mis je nog hier? "Sinds we onder de gemeente Aalten vallen, lijken we in het vergeethoekje te raken. Neem nu de slechte ontvangst van telefonie. Zelfs 112 kunnen we soms niet bereiken. Er zou een mast voor versterking van het signaal bij het voetbalveld komen maar nu wordt die weer verder geplaatst. Het duurt allemaal veel te lang."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "Blijf jezelf. Dat probeer ik tenminste."

www.cafebruggink.nl

Meer berichten