<p>Henk en Geertje Elburg-Wevers voor hun versierde woning. Foto: Frank Vinkenvleugel</p>

Henk en Geertje Elburg-Wevers voor hun versierde woning. Foto: Frank Vinkenvleugel

Henk en Geertje Elburg-Wevers zestig jaar getrouwd

DINXPERLO - Henk en Geertje Elburg-Wevers waren op 2 juni zestig jaar getrouwd. En dat vierden zij op hun trouwdag, met de familie, vrienden, buren en kennissen, die het echtpaar op veilige afstand in de tuin kwamen feliciteren. Normaal gesproken zou het een feest zijn geworden voor het diamanten paar, maar corona gooide ook hier roet in het eten. Een barbecue met de kinderen en aanhang mocht nog wel, en daar was nog altijd gelukkige paar ook blij mee.

Door Henk Klein Holte

Ze staan nog midden in het leven. Geertje is wat slechter ter been maar Henk is nog altijd werkzaam, ook al heeft hij momenteel wat last van de voeten. Pas op 16 juli neemt hij - na 65 (!) jaar - afscheid van het bedrijf waar hij als veertienjarige begon te werken: Saba in Dinxperlo.
Het is nauwelijks een verrassing te noemen dat Geertje meteen na de eerste ontmoeting al aan Henk bleef plakken. Beiden waren ze 18 jaar destijds. Henk was al vier jaar in dienst bij Saba, het bedrijf dar anno 2021 is uitgegroeid tot een wereldspeler in lijmen en kitten. “Ik weet het nog goed. Het was liefde op het eerste gezicht”, zegt Geertje. “Ik was verpleegster in Winterswijk in het algemene ziekenhuis. Mijn mans nichtje werkte daar ook. Met haar kreeg ik contact en toen ging ik een keer met haar mee naar Dinxperlo. Daar troffen Henk en ik elkaar toen voor het eerst.” Henk valt haar bij: “Het was in een zwoele zomernacht, haha.”
Het paar trouwde een jaar later en kreeg vijf kinderen, drie dochters en twee zonen. Ze verloren negentien jaar geleden een zoon door een noodlottig verkeersongeval. Hij was pas 21 jaar. Tegenover dat grote gemis staat de vreugde die het paar beleeft aan de grote schare kleinkinderen (10) en achterkleinkinderen.
Ook beleefden ze veel plezier aan de elf jaar dat ze bij Klepperklumpkes zijn geweest. En ook nog twaalf jaar bij het smartlappenkoor in Winterswijk. Geertje leeft zich uit in haar hobby handwerken. De 79-jarige haakt en borduurt nog steeds heel veel. “En Henk, die was altijd ‘kind aan huis’ bij Saba. Daar begon hij toen er vijf mensen in dienst waren. Nu zijn dat er veel en veel meer. Maar hij kent er iedereen en de laatste jaren opende en sloot hij altijd het pand. Deed daarnaast ook heel veel klusjes. Maar in juli is het mooi geweest.”
Ze wonen nog altijd thuis, op vrijdag hebben ze hulp. Ze genieten samen van het leven. Van de kleinste momentjes, zoals samen de boodschappen doen. En ook ook van hun huwelijksdag op 2 juni en het bezoek van burgemeester Stapelkamp de dag erna. “Het was beide dagen heel gezellig”, zegt Geertje. We hopen nog een tijdje zo te mogen genieten. Het liefst nog dertig jaar!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden