Nederland op de been tegen kanker

DOETINCHEM - Nederland wandelt op 10 juli geld bij elkaar voor de strijd tegen kanker. Diverse betrokken en enthousiaste vrijwilligers organiseren voor Stichting Fight cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Zo wordt ook in Doetinchem op deze dag een Walk gehouden langs de mooiste plekjes. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren.

Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen. Dat gebeurde ook vorig jaar toen tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op tien locaties coronaproof gewandeld werd. Binnen zes weken werd er ruim 90.000 euro opgehaald.
Inmiddels zijn er dit jaar al elf steden en dorpen aangehaakt en andere geïnteresseerde locaties kunnen zich nog bij Fight cancer melden. De te wandelen afstanden van 12,5 of 25 km gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende steden en dorpen met een leuke activiteit op de route. Een intieme wandeling met maximaal 250 deelnemers per locatie, die in kleine groepjes van start gaan.
Deelnemers vragen familieleden, vrienden en bekenden om hen te sponsoren. De donaties gaan naar baanbrekende kankeronderzoeken, die door Fight Cancer worden geselecteerd. Zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.
Onderzoek naar kanker is en blijft noodzakelijk, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Daarom is het doel van de organisatoren om onmacht en verdriet om te zetten in positiviteit en kracht door samen in actie te komen.


www.walktofightcancer.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden