Fietstocht Wieler Tour Club Dinxperlo

DINXPERLO - Eindelijk mag de Wieler Tour Club Dinxperlo weer eens een fietstocht organiseren. Die is op vrijdagavond 25 juni. De nieuwe voorzitter, Gerben Klein Lebbink, is er blij mee: “We krijgen altijd veel positieve reacties van deelnemers. Vaak zijn ze verrast dat zo dicht bij Dinxperlo toch nog onbekende weggetjes zijn.”

Ditmaal heeft de vereniging gekozen voor de vrijdagavond. Enerzijds omdat er minder voorbereidingstijd is dan normaal en anderzijds omdat de zaterdagen en zondagen veelal gevuld zijn met andere activiteiten. Goed om te weten is dat er die avond geen EK-voetbalwedstrijden op televisie zijn.
Er zijn twee routes: voor gewone fietsers en voor racefietsers. De gezinstocht, voor de normale fietser, is van start tot finish circa 40 km. Deze voert over prachtige weggetjes richting Bekkendelle, waar bij restaurant Berenschot een pauzeplaats is. Fietsenspecialist Harm Takke staat hier met een servicepunt. Tevens deelt de organisatie er een versnapering uit. Uiteraard is de tocht volledig uitgepijld.
De tocht voor racefietsers is circa 70 km lang. Zij pauzeren ook bij Berenschot, maar hun route gaat, direct vanaf de start, over geheel andere wegen dan de gezinstocht. De racefietstocht is uitgepijld maar ook beschikbaar als GPX-bestand om in fietscomputer in te lezen.
Er kan tussen 17.00 tot 19.00 uur gestart worden vanaf Tryout Sport, Bargerdijk 2 in De Heurne. Zowel voor vertrek als na de aankomst is hier gelegenheid voor het nuttigen van een hapje en een drankje. Er zijn ook toiletten aanwezig.
Vanwege corona moeten deelnemers zich vooraf aanmelden, via het e-mailadres toertocht@wtcdinxperlo.nl. Daarin kan worden aangegeven in welk halfuur de deelnemer wil starten. Elke minuut mag er één echtpaar vertrekken. Als het gewenste halfuur vol is krijgt de deelnemer het verzoek een ander tijdvak te kiezen.
Deelname kost 3,50 euro pp voor de gezinstocht (NTFU-leden 2 euro). Racefietsers betalen 5 euro pp (NTFU-leden 4 euro). Graag gepast betalen, vanwege corona.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden