<p>De landschapstuin van &#39;t Meihuus ligt er weer prachtig bij. Foto: PR</p>

De landschapstuin van 't Meihuus ligt er weer prachtig bij. Foto: PR

Genieten van open tuin ’t Meihuus

BREEDENBROEK - De regen heeft de tuin goed gedaan, alles is mooi groen en heeft veel volume. Op zondag 13 juni mogen bezoekers weer ronddwalen door de uitgestrekte tuin ’t Meihuus in Breedenbroek.

De grote, sfeervolle en verzorgde tuin kent een grote diversiteit aan bomen, heesters en vaste planten. De vaste planten laten een explosie zien, daar bovenuit dansen de alliums. De rozen zijn volop in knop en staan op springen om hun kleuren te tonen. Naast de eigen kunst worden er ook glasobjecten van Glasfusing Achterhoek tentoongesteld.
In de wilde en natuurlijke bloemenwei is een grote verscheidenheid aan kleuren en bloemen te zien, met onder meer klaprozen en papavers. Bij warm weer zijn er veel insecten en vlinders en is het gekwaak van de groene kikkers te horen. De torenvalken zijn er ook weer, de jonge valken worden gevoederd en maken mogelijk hun eerste vluchten. Een oase van rust om te vertoeven. In dit gedeelte van de tuin staan houtsculpturen van boomkunstenaar Hans Nijmeijer.
Ook aanwezig tijdens deze open dag is imkerij ’t Beggelder met een demokast en de heerlijke Meihuus-honing. En Steven Oostendorp van Buxus Dokter vertelt alles over het biologisch behandelen van de buxus en onkruidbestrijding. De bezoeker kan ook nog genieten van koffie of thee met appeltaart op een mooie zitplek ergens op het terrein.
De tuin is open tussen 11 en 17 uur en de entree bedraagt 3 euro per persoon. Verder is de tuin te bekijken op de open zondagen van 4 juli en 1 augustus. Daarnaast op alle vrijdagen in juli van 13 tot 17 uur. Groepen vanaf tien personen zijn op afspraak ook op andere dagen welkom. Verder is een bezoek goed te combineren met een bezichtiging van beeldentuin De Holtdrost in De Heurne.
Landschapstuin ’t Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof is te vinden aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek.


www.meihuus.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden