<p>Boekenbeer. Foto: PR&nbsp;</p>

Boekenbeer. Foto: PR 

Speurtocht met de Boekenbeer

DINXPERLO - Op zaterdag 19 juni is de landelijke BoekStartdag. De Bibliotheek Achterhoekse Poort houdt op deze dag een speurtocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Wie gaat er mee met de Boekenbeer, op zoek naar de voorleestent?

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Men kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol. Tijdens de BoekStartdag nodigt de Bibliotheek dan ook alle jonge kinderen en hun (groot)ouders uit om tijdens een speurtocht te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Speurtocht
De speurtocht van hooguit 2 kilometer, begint op zaterdag 19 juni bij de Bibliotheek Dinxperlo en de Bibliotheek Terborg. Starten is mogelijk tussen 10.30 en 12.00 uur. De route is gemarkeerd met gehaakte of gebreide boekenbeertjes. Dus moeten de deelnemers goed om zich heenkijken want ieder boekenbeertje dat onderweg wordt gesignaleerd, levert een stempel voor de stempelkaart op. Wanneer de deelnemers de route goed volgen, komen ze ergens in een bos bij de voorleestent uit. Hier kunnen ze luisteren naar een verhaal en is er wat te eten en te drinken.

Bij terugkomst in de Bibliotheek, is er voor de ouders gelegenheid om rond te kijken. Kinderen mogen een graai doen in de grabbelton wanneer ze de voorleesmunt inleveren die ze tijdens het voorleesmoment in het bos hebben gekregen.

Meer informatie
Uiteraard is deze speurtocht georganiseerd conform de huidige coronamaatregelen. Deelname aan de speurtocht is gratis. Net als een lidmaatschap van de Bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar. Bovendien lenen ze ook nog boetevrij. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden