<p>Aniek van Koot (l) met dubbelpartner Diede de Groot na de zege op Roland Garros. Foto: FFT</p>

Aniek van Koot (l) met dubbelpartner Diede de Groot na de zege op Roland Garros. Foto: FFT

Aniek van Koot droomt na Parijs van Wimbledon en Tokyo

‘Trudy en Annet’ winnen weer op Roland Garros

Door Henk Klein Holte

DINXPERLO - De Dinxperlose rolstoeltennister Aniek van Koot leverde weer een knappe prestatie in Parijs. Voor de vierde keer (!) op rij won zij het dubbelspel op Roland Garros.

Samen met haar dubbelpartner Diede de Groot toonde Van Koot zich andermaal ongenaakbaar tijdens het prestigieuze tennistoernooi in de Franse hoofdstad. “Inderdaad de vierde op rij. Het blijft gewoon heel erg bijzonder om überhaupt op Roland Garros te staan spelen”, klinkt het bescheiden. “Dit jaar speelden we alweer voor met iets meer publiek. Ook in de singles heb ik gespeeld. En daarin strandde ik in de halve finale tegen Diede, 6-1 6-1.” Uiteraard had de Dinxperlose graag gewonnen van haar dubbelmaatje, maar zij geeft aan best tevreden te zijn met haar spel. “Het klinkt super stom, maar het was echt een goede wedstrijd met hier en daar een paar kansjes. Maar Diede heeft terecht gewonnen. Zij is best wel een toppertje. En ik ben blij dat ik met haar mag dubbelen.”

En dat gaat meer dan uitstekend. Het duo voelt elkaar goed aan op de baan. Terwijl ze buiten de wedstrijden en trainingen niet veel met elkaar omgaan. “Nee, eigenlijk niet”, vertelt Van Koot. “Maar Diede is echt een mooi mens. Zij is zo heerlijk relaxed maar ook zo gefocust tegelijkertijd. Ik noem haar altijd Trudy en zij mij Annet. We maken elkaar beter, en blijven samen verbeteren met onze coaches. Super mooi om te zien.”

Er volgen dit jaar als het goed gaat, nog zeker twee geweldige toernooien voor Van Koot. In Tokyo, zijn 24 augustus tot 5 september de Paralympische Spelen. “Het is zo onzeker allemaal. Maar ja ik ga natuurlijk wel voor de PS in Tokyo! Eerst nog even Wimbledon spelen en daar hopelijk knallen. Lekker tennissen in het wit; ik heb er zin in. Het is natuurlijk wel bijzonder om toe te leven naar de PS. Maar goed, het is al een bijzonder jaar geweest. Ik heb er in ieder geval zin in. En het is en blijft een enorme eer om voor je land te mogen spelen.”

Ze geniet volop van haar tenniscarrière, maar heeft zeker nog dromen. “Het klinkt stom, maar ik droom van het huisje-boompje-beestje-verhaal. In m’n tennis heb ik al zoveel mooie dingen kunnen waarmaken. Tuurlijk droom ik ook van goud in Tokyo.” Lachend: “Maar dat zeg ik maar niet hardop, want dan is het lullig als ik de eerste ronde eruit lig. Maar nee, ik heb het enorm naar m’n zin in m’n tennis en in m’n mooie huis in Dinxperlo. Leuke vrienden, fijne familie, leuke buurt... wat wil je dan nog meer? Ja de loterij winnen, haha... maar goed dat willen we natuurlijk allemaal. Soms moet je gewoon ook heel even stil staan, en keihard waarderen wat je hebt.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden