<p>De mannen proosten alvast samen. Foto: Eva Schipper</p>

De mannen proosten alvast samen. Foto: Eva Schipper

Een banenborrel geeft horeca kansen

AALTEN - Mensen een fantastische avond bezorgen, dat is het doel van het werken in de horeca. Maar op dit moment is er een enorm tekort aan personeel in deze sector. Daarom organiseren drie voorzitters van verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in de regio Gelderland samen met de gemeenten Oost Gelre, Winterswijk en Aalten een banenborrel.

Door Eva Schipper

Tijdens deze informele bijeenkomst kan op een leuke en interactieve manier en vrijblijvend kennis worden gemaakt met de ondernemers in de regio en met het vak. De banenborrel vindt plaats op 5 juli en de aanvang is 19.00 uur. Organisatoren Martin Hüning, Kevin Wiggers en Tonnie Peters vertellen graag meer over de avond.

- Hoe is het tekort aan personeel ontstaan?
Martin: “Eigenlijk is deze vraag in twee delen uit te leggen. Ten eerste heeft de horeca door de coronasluiting een hele nieuwe stroom aan mensen gemist. Normaal solliciteren er bijvoorbeeld jongeren of mensen die in een andere sector werkzaam zijn. Deze hele nieuwe stroom aan personeel is weggevallen. Ook zijn er door de crisis veel mensen uit de horeca vertrokken. De redenen zijn hiervoor verschillend, maar vaak was het om ons te ontlasten.” Daardoor is er een enorm tekort aan horecapersoneel ontstaan in heel Nederland en dus ook in de Achterhoek.

Perfecte match
Tony: “In de horeca zijn we op zoek naar echte horecadieren.” Wat dat precies inhoudt? Daar zijn de mannen het over eens. “Je moet graag de gasten een fijne avond willen bezorgen. Iedere dag maken we er met het personeel een feestje van en dit feestje brengen we over op de gasten. Daarnaast moet je graag dienstbaar willen zijn.”
In de horeca zijn veel verschillende soorten banen beschikbaar. “We zijn op zoek naar koks, afwassers en bediening, maar ook andere banen zijn bespreekbaar. Daarnaast worden er zowel vaste als tijdelijke contracten gegeven. Een vooropleiding is geen vereiste. Ook mensen uit een andere sector zijn van harte welkom.” Zo vertelt Kevin dat hij een tegelzetter kent die later kok is geworden. Verder zijn de werktijden flexibel in te plannen. Het is niet vanzelfsprekend dat men ieder weekend moet werken. Werktijden in de ochtend of alleen in de spits zijn eveneens bespreekbaar.

Workshops
Iedereen mag vrijblijvend naar de borrel komen, vooraf aanmelden is niet nodig. Er zullen verschillende workshops gegeven worden waarvan de deelname eveneens vrijblijvend is. Zo is er een workshop cocktails maken en ook een biertapwedstrijd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met de ondernemers te praten over het vak. Aan het einde van de avond krijgen alle deelnemers een overzicht mee met de banen die vrij zijn per horecabedrijf. Hierop staan de contactgegevens vermeld zodat er bij interesse gesolliciteerd kan worden.
Martin, Kevin en Tonnie nodigen iedereen met een horecahart uit om naar de borrel te komen. Er zal voor een hapje en een drankje worden gezorgd. Een cv meenemen is niet nodig. De avond zal plaatsvinden bij Boergondië in Aalten, Lichtenvoordsestraatweg 44.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden