<p>De omslag van het derde boek van F. Driessen. Foto: PR</p>

De omslag van het derde boek van F. Driessen. Foto: PR

‘Te dicht bij de zon’ derde boek van Heurnse schrijver

DE HEURNE - ‘Te Dicht bij de Zon’ is de titel van het nieuwe boek van de in De Heurne woonachtige schrijver F. Driessen. Het verhaalt van een moderne Orpheus die afdaalt in de wereld van het onderbewustzijn om het contact met zijn gestorven geliefde te herstellen. De novelle over zijn veel te jong gestorven jeugdliefde, de Naardense fotografe Esther Kroon (1966-1992), is zijn derde autobiografische verhaal in boekvorm.

Als de jonge acteur Tevje tijdens een toneelvoorstelling plotseling getroffen wordt door een aanval van hyperventilatie, meent hij de stem te horen van zijn vriendin, die op dat moment op reis is in Midden-Amerika. Zij roept om hulp. Drie weken later blijkt zij precies op die dag, op hetzelfde tijdstip, tijdens een wandeling in de jungle van Guatemala te zijn omgekomen bij een roofoverval. Dit bericht vervult Tevje met een intens schuldgevoel, omdat hij die reis oorspronkelijk samen met haar zou gaan maken. Hij besluit om in zijn eentje ter plekke op onderzoek uit te gaan.
Het boek telt 164 pagina’s en is gepubliceerd bij Brave New Books. Het is voor 19,95 euro te koop bij Bol.com en onderstaande website of te bestellen via het e-mailadres van de auteur: felixjankuypers@hotmail.com.

Over de schrijver
F. Driessen is sinds 1983 de ‘Nom de Plûme’ van acteur en musicus Felix-Jan Kuypers. Hij werd in 1959 geboren in Nijmegen, groeide op in Bussum en studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de U.v.A. (1977-1978). Daarna volgde Kuypers de acteursopleiding aan de Toneelakademie te Maastricht (1979 t/m ‘81) en studeerde daarna nog Engelse taal en letterkunde (1981-1982) en antropologie en niet-westerse sociologie (1991 t/m ‘94) aan de Universiteit van Amsterdam.
Tussen 1968 en 2021 werkte Kuypers als acteur mee aan meer dan 300 theater-, film- en televisieproducties. In diezelfde periode leverde hij tekstbijdragen voor 54 theatervoorstellingen en schreef hij vijf korte en twee lange speelfilmscenario’s. In 2013 begon hij met het schrijven van romans. Zijn eerste twee boeken: ‘De Hoofdrolspeler’ (2015) over een licht autistische jongen die acteur wil worden en ‘Gafouré, De Zang van de Zwarte Engel’ (2016) over zijn voorouders Leon en Juliëtte Herckenrath publiceerde hij bij een self-publishingplatform. Deze boeken zijn nog steeds te verkrijgen via de website van Mijnbestseller. In maart 2021 verscheen de tijdens de coronacrisis gemaakte vertaling van zijn tweede boek onder de titel: ‘Gafouré, Songs of an African Angel’.


www.bravenewbooks.nl/f.driessen12
www.mijnbestseller.nl/f.driessen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden