Logeren op school, toch een  'kampgevoel'. Foto: PR
Logeren op school, toch een 'kampgevoel'. Foto: PR

Een unieke ervaring: logeren op school!

Algemeen

SINDEREN - Door corona kon het schoolkamp op Ameland dit jaar niet doorgaan. Flink balen natuurlijk, maar OBS Op Koers / de Wegwijzer locatie Sinderen ging niet bij de pakken neerzitten. Er werd gezocht naar een ludieke oplossing en die werd gevonden! Op donderdag 8 juli werd er voor het eerst gelogeerd op school.

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 zouden eigenlijk een paar gezellige dagen gaan beleven op het Waddeneiland met de leerkrachten en enkele ouders. Toen bleek dat dat niet door kon gaan waren de kinderen natuurlijk best teleurgesteld en dat begreep het team maar al te goed. Ze kwamen bij elkaar en bedachten een uniek alternatief, een logeerpartij op school!

De dag begon met verschillende spellen in het Idinkbos en daarna fietsten de leerlingen door naar Varsseveld om een potje te bowlen. Vervolgens werden de voorbereidingen voor een gezellige barbecue getroffen door de kinderen. “We hebben lekker en veel gegeten en daarna hadden we ook nog een bonte avond met veel leuke optredens”, aldus één van de leerlingen. 

“De avond werd afgesloten met een disco en daarna is iedereen lekker gaan slapen. Maar niet heus. Het geklets was nog tot in de vroege uurtjes te horen” volgens juf Riny. De volgende ochtend werd er samen ontbeten en opgeruimd. Het kamp werd afgesloten met een sportief dagje survivallen bij Try Out in Dinxperlo.

De leerlingen hebben wekenlang naar de logeeravond toe geleefd en vonden het fantastisch. Ook de leerkrachten kijken met veel plezier terug op deze avond. Riny vindt het geweldig dat ze met dit alternatief de kinderen toch een leuk kampgevoel konden geven. “Het was een bijzondere ervaring om op school te mogen slapen en het was heel leuk om dit voor onze leerlingen te kunnen organiseren. We hebben er allemaal enorm van genoten. Je had die blije gezichtjes eens moeten zien. Daar doen we het voor.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band