2021-29 jubirissen Beatrix achter EC MK voor TJ LW MtK Foto: Frank Vinkenvleugel
2021-29 jubirissen Beatrix achter EC MK voor TJ LW MtK Foto: Frank Vinkenvleugel

Vijf jubilarissen, leden werven en een zoektocht...

‘We wachten op een
gouden tip’

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO- Maar liefst vijf jubilarissen werden in het zonnetje gezet door de voorzitter van Algemene Muziekvereniging Prinses Beatrix en daarnaast werd aandacht besteed aan het feit dat de vereniging nog steeds op zoek is naar een nieuwe locatie voor de wekelijkse rommelmarkt oftewel de ‘Beatrixhal’.

Michaël Kempka, voorzitter van fanfare Prinses Beatrix, begint zijn speech met een aantal huishoudelijke mededelingen voor de leden en het feliciteren van kersverse ouders met de geboorte van hun dochter. Vervolgens is het tijd voor de jubilarissen van 2020. Vanwege de regels rondom corona is dit er niet eerder van gekomen. 

Linda Woeltjes is 25 jaar lid, Theo Janssen (de huidige vicevoorzitter, die speciaal voor deze gelegenheid zijn vakantie heeft onderbroken), is 40 jaar lid en Marco te Kamp, ook 40 jaar lid, hij verdiende zeker het speldje en de felicitaties alsnog. En, ook erg bijzonder, Eric Coenders en Michaël Kempka, de voorzitter zelf, zijn beiden 50 jaar lid van de muziekvereniging. 

Om te voorkomen dat Michaël zichzelf moest huldigen, nam Eric dit met alle plezier van hem over. Alle jubilarissen hebben hun speldje, oorkonde en de felicitaties dik verdiend.
Eric en Michaël zijn vijftig jaar geleden tegelijk begonnen en zijn nog niet van plan om ermee te stoppen.

Leuke actie om (opnieuw) vertrouwd te raken met blaasinstrument
Bernadette Snijders is de huidige penningmeester, zij vertelt dat muziekvereniging Prinses Beatrix op zoek is naar nieuwe aanwas maar ook oud-leden zijn meer dan welkom. Bernadette: ”Hartstikke mooi dat er jubilarissen zijn maar de groep is niet meer zo heel groot. Daarom zijn we ook op zoek naar nieuwe leden. Dat is niet zo gemakkelijk en hoe help je mensen over de streep? Hiervoor hebben we een leuke actie bedacht. We bieden na de vakantie volwassenen de mogelijkheid om voor 75,- Euro, tien lessen te nemen op een blaasinstrument naar keuze. Dat kan zijn bugel, hoorn, trombone, saxofoon, bariton, trompet of bas. Op deze manier hopen we volwassenen, die graag een blaasinstrument willen spelen, over de streep te helpen om het eens te komen proberen op een ontspannen en ongedwongen manier. Natuurlijk zijn ook oud-muzikanten van harte welkom, zij kunnen hierbij vertrouwd raken met hun instrument.” Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: info@fanfarebeatrix.nl 

Op zoek naar de gouden tip voor locatie Beatrixhal
Voorheen kon altijd op de zaterdag de Beatrixhal worden benut voor de wekelijkse rommelmarkt maar helaas staan de spullen nog steeds in opslag. Er is nog steeds geen geschikte locatie gevonden en dat is erg spijtig. De ’Beatrixhal’ zoals deze in de volksmond werd genoemd trok altijd veel bezoekers en de muziekvereniging kon van de opbrengst eigenlijk alles doen wat men niet van het contributiegeld kon betalen. Het was ook echt een soort van ‘Dinxperse trekpleister’ op de zaterdag.

Tot overmaat van ramp is ook nog de aanhanger gestolen bij de huidige opslag en lag alleen het slot er nog. Bernadette: ”Het is zo jammer, we hebben spullen in de opslag maar hebben nog steeds geen nieuwe ruimte of locatie kunnen vinden sinds we weg gingen uit de vorige locatie. Even was de hoop gevestigd op de oude SVD kantine maar daar is EMM de gelukkige eigenaar van geworden. 

Het probleem is dat veel bestaande panden helaas financieel niet haalbaar zijn voor ons. De tot nu toe geschikte percelen bleken ook veel te duur en ondanks de inspirerende gesprekken over ‘circulaire economie’ binnen de gemeente Aalten, is er nog steeds geen concrete oplossing.”

Dus, als iemand een ruime loods of schuur leeg heeft staan dan hoort het actiecomité dat graag. Misschien zijn er panden die binnenkort vrij komen en waar plek vrij gemaakt kan worden voor de ‘Beatrixhal’. Of is er ergens een perceeltje vrij waar de mogelijkheid bestaat om binnen de financiële mogelijkheden een soort van hal te realiseren? 

Bernadette :”We zijn niet op zoek naar iets tijdelijks maar echt iets voor de lange termijn. Het zou toch jammer zijn dat onze wekelijkse rommelmarkt verloren zou gaan en daarom doen we een oproep aan een ieder die iets weet of tips heeft om dit te melden.” 


beatrixhal@outlook.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden