Wet plate fotografie van Gerjo te Linde. Foto PR
Wet plate fotografie van Gerjo te Linde. Foto PR

Gerjo en Edith te Linde exposeren in kerkje De Rietstap

DINXPERLO - Edith en Gerjo te Linde tonen hun kunst in de maand augustus in kerkje De Rietstap. 

Edith te Linde is 56 jaar, geboren en getogen in Aalten. Ze maakt ruimtelijk werk, figuratief en abstract, met behulp van piepschuim en Keracoat. Keracoat is een verharder, die tevens gebruikt kan worden om te vernissen. Ook hergebruikt ze materialen. Op een beurs kwam ze deze manier van werken tegen en werd meteen enthousiast. In januari 2019 heeft ze de teacher opleiding in Eindhoven gevolgd en is zich verder gaan ontwikkelen. Het liefst werk ze met vormen, die ze zelf uit het piepschuim zaagt, deze vormen kleedt ze als het ware aan met textiel en natuurlijke materialen. Gaandeweg ontstaat het beeld, zonder dat Edith vooraf een idee heeft wat het moet worden. Het is voor haar tegelijkertijd inspirerend en een geweldige vorm van ontspanning!

Gerjo te Linde, 55 jaar, wonend in Aalten. Hij fotografeert met behulp van het wet plate collodion procedé. Een historisch fotografisch proces, ontdekt in 1851 en bijna volledig verdwenen rond 1900. Handgemaakte foto’s in zwart-wit, met behulp van de donkere kamer, eeuwenoude objectieven en houten camera’s. De beelden zijn stuk voor stuk uniek, gemaakt op glas of aluminium, volmaakt door de onvolmaaktheden en uniek door de schoonheid van de eenvoud. 

Het werk van Gerjo en Edith is in de maand augustus te zien, elke woensdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in Kerkje de Rietstap. Het adres is Meniststraat 14a in Dinxperlo. De toegang is gratis. Een vrije gift is van harte welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden