Kinderen kunnen kennis maken met pinhole fotografie. Foto Suazo Aguirre
Kinderen kunnen kennis maken met pinhole fotografie. Foto Suazo Aguirre

Workshop voor kinderen over fotografie

BREDEVOORT - Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Tijdens deze workshops staat iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van acht kunstenaars te zien. Allen beoefenen een andere discipline: van houtbewerken tot sieraden maken en van wet plate fotografie tot fijnschilderen. De tweede workshop maken kinderen kennis met fotografie. 

Pinhole camera
Zondagmiddag 8 augustus vindt de tweede van de vijf workshops plaats. De workshop staat in het teken van fotografie. Net als kunstenaar Gerjo te Linde gaan de kinderen bezig met een van de eerste vormen van fotografie. Met een pinhole camera en lichtgevoelig papier gaan ze hun eigen foto maken. De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie.

Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op het terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum; zondag 8 augustus, aanvang: 13.30 uur. De workshop kost € 5,- euro per kind, inclusief een glas ranja, de workshop duurt zo’n 75 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk. Entree Koppelkerk: € 6,- euro, inclusief een kop koffie thee (voor volwassenen). Jongeren tot en met achttien jaar gratis entree. Reserveren kan via de website.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden