Laura van Kaam. Foto: PR
Laura van Kaam. Foto: PR
video

Laura van Kaam brengt eerste zelfgeschreven single uit

Algemeen

GAANDEREN - Wanneer men de naam Laura van Kaam intypt in Spotify komt er rits van singles tevoorschijn. Toch voelt het uitbrengen van haar single ‘Better for it now’, die op vrijdag 20 augustus gelanceerd is, voor Laura als haar debuutsingel. In een open gesprek vertelt Laura waarom dit zo is en wat dit nummer voor haar betekent.

Door Daniëlle Jolink

Laura past een paar dagen op de hond van, zoals ze het zelf liefdevol noemt, haar bonusfamilie. Dus zitten we samen aan de keukentafel op dit idyllische plekje met voor ons een grote kop met dampende thee. Voor mij zit een jonge vrouw die bescheidenheid, openheid en rust uitstraalt. Iemand die in deze fase van haar leven in haar eigen kracht staat en zich goed in haar vel voelt. En zo ervaart ze dat zelf ook. Laura: “ Nadat ik tien jaar geleden ‘The Voice Kids’ won, was ik in de jaren erna op zoek naar welke muziek er nu precies bij mij paste. Dit is een heel proces geweest van oefenen, oefenen, oefenen, mezelf steeds weer verder ontwikkelen. Na The Voice heb ik diverse singles uitgebracht. Toch voelt deze single ‘Better for it now’ echt als mijn debuut single. Dit omdat het mijn eerste zelfgeschreven single is.” Het nummer betekent veel voor haar maar, zo geeft Laura aan, het is een nummer waar eigenlijk iedereen zich wel in kan herkennen. “Of je je nu rot voelt omdat je een drie hebt gehaald, of er is iets anders waardoor je even niet goed in je vel zit, er breken altijd weer betere tijden aan. Songwriting is heel persoonlijk, je geeft jezelf bloot. Het nummer is voor mij een start voor alles wat nog komen gaat.”

“Angela Groothuizen heeft mij geholpen om de juiste mensen te vinden die erin geloven. Zij vormen nu samen met mij een team en hebben mij geholpen met het uitbrengen van deze single. Dit project was voor mij het startpunt om iets neer te zetten dat honderd procent Laura is. Het proces hiernaartoe was een hele zoektocht. Maar ik weet nu goed waar ik voor sta én welke kant ik op wil. Bij The Voice werd ik gezien als het meisje die country muziek maakte. Zelf had ik daar nog nooit op die manier over nagedacht. Ik vond destijds verschillende dingen leuk waardoor ik tijd nodig had om zelf uit te zoeken wat ik wilde. Uiteindelijk bleek het inderdaad country te zijn wat bij mij past maar dan in mijn eigen stijl binnen de country. En dat is countrypop geworden, een stijl die in Nederland nog niet erg leeft maar dat maakt me niet uit. Ik wil gewoon graag doen waar ik volledig achtersta. Ik doe nu bijna alles zelf, ieder detail is van mijzelf. Ik heb volledige inspraak en maak de uiteindelijke beslissingen. Doordat ik zelf bij het hele proces betrokken ben, is het echt een nummer geworden wat bij mij past. Natuurlijk zal het leuk zijn wanneer mijn nummer veel gedraaid wordt, maar mijn doel was om iets neer te zetten wat staat voor wie én wat ik ben en dat is gelukt.”

Tien jaar terug maakten logischerwijze andere mensen keuzes voor Laura, ze was immers nog een kind. Nu is voor haar de tijd aangebroken om haar eigen keuzes te maken, hierin haar eigen gevoel te volgen en bij haarzelf te blijven. Laura: “Dit was een echt een proces, ik ga snel mee in andermans enthousiasme dus moest regelmatig bewust terug naar wat ik zelf wil.” Laura is haar team erg dankbaar dat ze haar hiervoor de ruimte hebben gegeven. De single ‘Better for it now’ is te beluisteren via alle digitale mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Spotify, iTunes en Apple music. De single is ook terug te vinden op Laura haar eerste EP, een soort mini-album, die begin 2022 uitgebracht wordt.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant