<p>De Oude Helenakerk op de Markt in Aalten. Foto: PR</p>

De Oude Helenakerk op de Markt in Aalten. Foto: PR

Oude Helenakerk open voor bezichtiging

AALTEN - In het weekend van de open monumentendagen is de Oude Helena kerk op de Markt geopend voor bezichtiging op zaterdag 11 september van 9.30 uur tot 17.00 uur. 

Dan kan eenieder die dat wil rustig rondlopen in de kerk en genieten van de sfeer in de kerk die al meer dan vijf eeuwen in deze vorm op de markt staat. Waarvan het onderste deel van de toren al bijna acht eeuwen oud is. Een kerk met een rijke geschiedenis. Onze suppoosten staan klaar om van alles over deze kerk te vertellen.

Ze kunnen bijvoorbeeld prima uitleg geven over de Secco’s, de muurschilderingen, die de vorige eeuw onder de kalk weer te voorschijn zijn gekomen. Of over de sinds 1600 verdwenen kruiswegstaties, of zijn ze er nog?

Dan is er nog een prachtig orgel in deze kerk aanwezig. Dit orgel wordt die dag enkele malen bespeeld door Joop Ormel.

Deze korte concerten duren ongeveer een half uur en beginnen om respectievelijk 11.00 uur,14.00 uur en 16.00 uur. Mensen die het leuk vinden om eens bij de organist te kijken op de orgelzolder dan mag dat. Joop Ormel vind het juist prachtig als daar belangstelling voor is. En als er vragen zijn over het orgel kan Joop die beantwoorden. Ook zomaar even binnenlopen en genieten van de entourage of de muziek in de kerk is natuurlijk ook mogelijk. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden