Zwemmende verpleegkundigen. Foto: PR
Zwemmende verpleegkundigen. Foto: PR

Swim to fight cancer - de tussenstand

DINXPERLO - In juli verscheen er in deze krant een artikel over het recreatief zwemevenement Swim to Fight Cancer Achterhoek dat op zondag 12 september plaats vindt in Braamt. Het doel van het evenement is dat de deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer. Een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Hier neemt ook een team verpleegkundigen van het Slingeland Ziekenhuis aan deel. Hilde Heideman, inwoonster van Dinxperlo en werkzaam als oncologie- en stomaverpleegkundige op verpleegafdeling N2 (oncologische en algemene chirurgie, maag-darm-leverziekten en urologie) van het Slingeland Ziekenhuis , is één van deze verpleegkundigen. Zij vertelt hoe het er nu, met nog een paar dagen te gaan, voorstaat.

Door Daniëlle Jolink

“Inmiddels is ons zwemteam van 13 verpleegkundigen uitgegroeid naar een groep van 22 verpleegkundigen. Wij hebben namelijk versterking gekregen van onze collega’s van de afdeling A2 (kort verblijf)”, zo vertelt Hilde. “We hebben lekker doorgetraind in de zomerperiode. Er zijn zelfs enthousiastelingen die hun 1 kilometer zwemmen hebben laten omzetten naar 2 kilometer. Ons sponsorbedrag staat inmiddels op 14.055 euro. We hopen natuurlijk dat dit bedrag nog wat gaat groeien nu in de laatste dagen voor het evenement. Doneren kan namelijk nog steeds. Het opgehaalde bedrag gaat naar de KWF Kankerbestrijding. Een klein deel van het bedrag dat alle deelnemers in de Achterhoek bij elkaar brengen mag worden gespendeerd aan een kwaliteitsverbetering in de eigen regio. Wij maken ons sterk voor de aanschaf van een koppelbed, zodat wanneer de situatie daarom vraagt, de patiënt en diens partner/ouder/kind samen kunnen slapen in een volwaardig tweepersoonsbed.”
12 september gaat het, na maanden van trainen en voorbereiden, dan eindelijk gebeuren. Er is een speciaal programma rondom het evenement opgesteld om deze dag feestelijk te omlijsten. Vanwege de coronamaatregelen geldt er een bezoekersnorm van maximaal 750 bezoekers. Daarom is de toegang tot het Swim-terrein beperkt tot de deelnemers en één bezoeker per deelnemer, met toegangsbewijs. “We kijken er naar uit en hopen op een mooie dag met veel (zwem)plezier. Met hopelijk een hele mooie opbrengst voor het KWF”, besluit Hilde. Zie onderstaande link voor meer informatie en om te doneren.


www.SwimtoFightCancer.nl
www.fightcancer.nl/fundraisers/supernursesoncologischechirurgien2

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden