Het team van de AFM Hulpweek. Foto: PR
Het team van de AFM Hulpweek. Foto: PR

AFM Hulp gaat voor Noaberschap

AALTEN - De AFM Hulp Week gaat dit jaar zijn zesde editie in. De goede doelen actieweek ontstond in 2016, toen Marco van Lochem met het idee kwam om een actie te houden voor kinderen in armoede, in ons eigen land. Die eerste editie was redelijk succesvol en van daaruit besloot de organisatie om een tweede AFM Kinder Hulp Week te organiseren. In december 2017 vond deze plaats en het was een ongelofelijk groot succes met een opbrengst van meer dan 53.000 euro aan geld en goederen.

Vanaf 2018 is de week meer gericht op de gemeente Aalten en zijn het niet meer alleen kinderen waar de organisatoren de aandacht op richten, maar de inwoners van de gemeente, jong en oud. Vanaf dat jaar gaat het geld dat opgehaald wordt naar stichting GUV Goede doelen fonds, die op hun beurt daar weer goed werk mee verricht.

De jubileumeditie van vorig jaar viel voor een groot deel in het water, vanwege coronamaatregelen, maar de organisatie heeft meer dan honderd gezinnen kunnen verrassen met een bloemetje, fruitmand, een heerlijke brunch of een ander geschenk. Tevens werden de verzorgingshuizen van Marga Klompé en Careaz bezocht en daar werden plantjes uitgedeeld aan de bewoners, die daarbij vermaakt werden middels een optreden van zanger Denys.

Dit jaar willen de organisatoren van de zesde AFM Hulp Week er weer een happening maken. In samenwerking met het Meedoenpact worden ook dit jaar weer boodschappenpakketten uitgedeeld aan mensen die weinig te besteden hebben, waarvoor net zoals voorgaande jaren de supermarkten in de gemeente hun medewerking zullen verlenen. De plantenactie zal ook dit jaar weer gehouden worden en ze  hopen dat het ook muzikaal weer een feestje zal gaan worden.

Eveneens zal de organisatie in samenwerking met hopelijk een gulle gever/sponsor een brunch gaan uitdelen. Dit wordt al vanaf 2018 gedaan en het werd elke keer weer enorm gewaardeerd. Ken je iemand die dit wel verdient, dan kun je diegene opgeven door het sturen van een mail naar actie@aladnafm.nl.

Verder wil de organisatie die mensen die het afgelopen jaar een vervelende tijd hebben gehad, of daar nog steeds in zitten, door middel van het geven van een kleinigheidje een steuntje in de rug bezorgen. Ken je iemand die daarvoor in aanmerking komt, stuur dan ook een mail naar het eerder genoemde mailadres.

Sinds een paar jaar is noaberschap een belangrijk thema binnen de AFM Hulp Week. Om daar nog meer de aandacht op te vestigen, wil de organisatie dit jaar de ‘Noaber Van Het Joar’ kiezen. Deze prijs wordt tijdens de AFM Hulp Week uitgereikt aan die persoon die volgens in eerste instantie de inwoners en later een deskundige jury, gekozen zal worden en die het meeste indruk heeft gemaakt op het gebied van noaberschap. Omkijken naar je naasten, je handen uit de mouwen steken, een handreiking doen naar degenen die iets extra’s kunnen gebruiken. Hier zal binnenkort meer over bekend worden gemaakt.

Gedurende de week hoopt de organisatie dit keer in de studio een aantal live-optredens te kunnen plannen. Deze gingen de afgelopen editie niet door vanwege de coronamaatregelen. Tevens zal er weer een speurtocht georganiseerd worden, waarbij elke dag een mooie prijs te winnen valt. Verdere evenementen en activiteiten zullen in de komende periode bekendgemaakt worden.

Voor iedereen in onze gemeente wil de AFM Hulp Week de mogelijkheid bieden een favoriete Top 3 aan te vragen, voor jezelf, maar vooral voor iemand anders. Wil jij zo’n Top 3 insturen, ook dat kan naar het eerder genoemde mailadres.

Voor vragen, aanmeldingen of andere zaken kun je contact opnemen met de organisatie van de Hulp Week, die gehouden gaat worden van vrijdag 17 tot en met donderdag 23 december aanstaande.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden