Durf Digitaal

Het is nooit te laat om digitaal vaardig(er) te worden

AALTEN/DINXPERLO - Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, je moet veel zelf via internet regelen. Onder de noemer Durf Digitaal! biedt de Bibliotheek Achterhoekse Poort verschillende cursussen aan waarin deelnemers stap voor stap kunnen werken aan deze vaardigheden. In september gaan de cursussen Klik&Tik weer van start in de Bibliotheek Aalten en de Bibliotheek Dinxperlo.

Klik & Tik
In de cursus Klik&Tik leer je werken met de computer en internet. Het begint met het aanzetten van de computer en het typen van een e-mail, vervolgens maak je kennis met leuke en handige websites en als laatste krijg je uitleg over social media en ga je oefenen met o.a. Facebook, Skype en WhatsApp. Deelnemers leren deze vaardigheden op hun eigen tempo en zoals mevrouw Freriks, deelnemer aan de cursus Klik & Tik, het treffend zei: “Als je het in deze cursus niet leert, leer je het helemaal niet meer.” Andere deelnemers gaven aan dat ze na het volgen van de cursus nu zelf online hun bankzaken regelen en veel informatie op internet op kunnen zoeken.
De cursus Klik&Tik gaat in september weer van start: op donderdag 16 september van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en op woensdag 22 september van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Aalten. Deelname is gratis, je betaalt alleen de aanschaf van het cursusboek. Aanmelden voor een van deze cursussen kan bij het Servicebureau via 088-0062929.

Andere cursussen
Weet je hoe internet werkt en wil je leren hoe je gebruik kunt maken van de digitale diensten van de overheid? Dan kun je de cursus DigiSterker volgen, waarin je leert hoe je zelf overheidszaken via internet kunt regelen met het gebruik van een DigiD. En bij de cursus DigiVitaler leer je werken met digitale zorg, zoals het patiëntenportaal van de huisarts of het ziekenhuis, het donorregister en de online apotheek. Heb je interesse in (een van) deze cursussen? Ze starten in het najaar. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.achterhoeksepoort.nl

Aanmelden
Wil je beter worden met computer en internet? Durf dan de volgende stap te zetten en meld je aan bij het Servicebureau via 088-0062929. Ken je iemand die baat heeft bij een van deze cursussen? Vertel diegene dan over het cursusaanbod van de Bibliotheek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden