Goede Herder kerk Dinxperlo gaat sluiten

Pasen 2022 laatste weekend-viering

DINXPERLO - Op zaterdagavond 11 september werd na de viering aan de parochianen van Dinxperlo meegedeeld dat het parochiebestuur van Maria Laetitia in overleg met de locatieraad heeft besloten om De Goede Herder Kerk in Dinxperlo te sluiten. Op Eerste Paasdag, 17 april 2022, zal de laatste weekendviering in deze rooms-katholieke kerk plaatsvinden.

De reden voor de sluiting is het teruglopende kerkbezoek van de achterliggende jaren en de steeds grotere druk die door een kleiner en ouder wordende groep vrijwilligers wordt ervaren bij de continuering van alle werkzaamheden. Daarnaast staat het aantal kerkgebouwen in de parochie niet meer in verhouding tot het aantal actieve gelovigen en tot de parochiële inkomsten.

In de periode tot 17 april willen het pastoraal team en het parochiebestuur graag met de vrijwilligers en parochianen in gesprek over de toekomst. Daarbij zal worden ingezet op een intensivering van de samenwerking met de geloofsgemeenschap van Breedenbroek om het geloof lokaal te delen en gestalte te geven. Voor de viering van de eucharistie en andere sacramenten is men na de kerksluiting aangewezen op de kerken van Ulft, Gendringen, Gaanderen, Etten of Doetinchem. 

Over herbestemming en verkoop van het kerkgebouw kan nog niets worden gemeld, maar tot de eigendomsoverdracht kunnen er nog wel incidentele vieringen worden gehouden, zoals bijvoorbeeld een uitvaart.

De Goede Herder Kerk bestaat relatief kort. Op 7 november aanstaande wordt het 55-jarig bestaan gevierd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden