<p>Diamanten echtpaar Johan en Bertha Hoftijzer-Vink op de Harley. Foto: Frank Vinkenvleugel</p>

Diamanten echtpaar Johan en Bertha Hoftijzer-Vink op de Harley. Foto: Frank Vinkenvleugel

Diamanten huwelijk voor Johan en Bertha Hoftijzer-Vink

IJZERLO - Meneer en mevrouw Johan en Bertha Hoftijzer-Vink zijn op woensdag 15 september zestig jaar getrouwd. Ze wonen nog altijd zelfstandig, de oudste zoon woont naast het echtpaar. Ze zijn allebei 83 jaar en qua gezondheid gaat alles best goed volgens het diamanten paar. Ook de coronatijd zijn ze goed doorgekomen.

Door Karin Stronks

Vroeger was de woning een boerderij, die nu geschikt is gemaakt voor dubbele bewoning. Johan is hier geboren. Hoe hebben de twee elkaar leren kennen? “Ik zat op de technische school in Doetinchem. Op weg naar school kwam ik over de Kapelweg. En daar woonde ze. En zo is het gekomen”, luidt het antwoord. 

In het huwelijk worden vier zonen geboren, ze wonen allemaal in de buurt. “We hebben inmiddels tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.” Johan begon als loonwerker en in 1976 is het landbouwmechanisatiebedrijf gestart. De werkplaats is vlakbij. “Onze oudste zoon woont naast ons bij het bedrijf.” 

Wat vinden de echtelieden leuk om samen te doen? “We zijn er een paar keer op uit geweest op de motor met zijspan. Wel in Nederland gebleven, in Groningen, Winschoten en Geldrop!” Voor de fotoshoot nemen Bertha en Johan even plaats op de Harley Davidson. 

Zondag worden er familiefoto’s gemaakt en in de middag staat een feestelijk gebeuren op het programma met de familie om deze mooie mijlpaal te vieren. De feestelijkheden worden gehouden in de schuur bij het landbouwmechanisatiebedrijf. Wethouder Martin Veldhuizen, die het echtpaar heeft bezocht en verrast met een bos bloemen, neemt nog een kijkje in het bedrijf, wellicht brengt het college binnenkort een werkbezoek. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden