Kookschool Margriet Fix. Foto Frank Vinkenvleugel
Kookschool Margriet Fix. Foto Frank Vinkenvleugel

Kookschool Dinxperlo van start

DINXPERLO - Vanaf 1 oktober is Dinxperlo een school rijker. En niet zomaar een school maar een heuse kookschool. Eén keer in de twee weken kunnen jeugdige deelnemers vanaf tien jaar terecht op de vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur in de kookstudio van het Kulturhus in Dinxperlo. Hier zal Margriet Fix, oprichtster van Kookschool Dinxperlo, op recreatieve wijze haar leerlingen de basiskneepjes van het vak bij proberen te brengen. De eerste kookles vindt plaats op vrijdagmiddag 1 oktober. Margriet, die al 32 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs is, waarvan alweer 23 jaar in Dinxperlo, vertelt over haar drijfveren voor het oprichten van de kookschool.

Door Daniëlle Jolink

“Het is vanuit de passie voor koken, het eten van lekkere, pure gerechten én het lesgeven aan kinderen, dat Kookschool Dinxperlo ontstaan is”, aldus Margriet. Dat die passie aanwezig is, blijkt wel uit de twinkelingen in haar ogen die ontstaan zodra Margriet begint te vertellen. Margriet vervolgt: “Het plan om kooklessen te gaan geven aan kinderen zit al heel lang in mijn hoofd. Vanuit deze plannen ben ik begonnen met kooklessen geven op school, aan de leerlingen van groep 8.” 

Deze kooklessen geven Margriet alleen nog maar meer kriebels. Margriet: “Eén keer in de vier weken is een kind aan de beurt voor deze kooklessen. Ik merkte dat dit gewoon echt te weinig is om kinderen dan echt de kooktechnieken én smaken aan te kunnen leren. Ook het enthousiasme, de nieuwsgierig- én leergierigheid bij de leerlingen zorgden ervoor dat ik steeds meer het plan kreeg om kooklessen buiten school aan te gaan bieden. Ik ben één dag minder gaan werken, in gesprek gegaan met Martijn Doornink van Noaberz, voor de huur van de kookstudio in het Kulturhus, menu’s samen gaan stellen, de naam gaan bedenken en mijn man John heeft de website ontworpen voor mij.” 

En zo is Kookschool Dinxperlo per 1 oktober dan echt een feit. De kookschool zal om de week op de vrijdagmiddag geopend zijn. “Het voornaamste doel van de Kookschool is om plezier te hebben én krijgen in koken”, aldus Margriet. Maar ook het aanleren van de basistechnieken, het leren koken met pure producten en het ontwikkelen van smaken, vallen onder de doelen van de kookschool. Margriet: “Kinderen mogen iets ook niet lekker vinden. Soms moet je ook gewoon meerdere keren proeven om een smaak te waarderen. We gaan tijdens de lessen een driegangenmenu bereiden. We koken altijd met een thema. De eerste drie kooklessen staan in het teken van een landenthema, deze staan nu al op de site. Er volgen nog meer thema’s, hiervoor adviseer ik om de website in de gaten te houden”. 

Jeugdige deelnemers vanaf tien jaar kunnen zich opgeven via de website www.kookschooldinxperlo.nl , voor de introductieprijs van 17,50 euro per deelnemer. Op de website is ook alle benodigde informatie te vinden. “Na afloop van de kookles krijgen de leerlingen eten dat overblijft mee in een zelf meegenomen bakje. Ik heb er enorm veel zin in én hoop natuurlijk dat de leerlingen straks net zo enthousiast over de kooklessen zullen zijn als dat ik dat ben”, besluit Margriet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden