<p>Collecte van het Leger des Heils. Foto: PR</p>

Collecte van het Leger des Heils. Foto: PR

Leger des Heils zoekt collectanten in Gemeente Aalten

Leger des Heils zoekt collectanten in
Gemeente Aalten

Hulp harder nodig dan ooit

AALTEN/DINXPERLO - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in de Gemeente Aalten voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 4 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

‘Buurt- 

huiskamer 

is vaak 

echt een 

vangnet’

In deze complexe tijden is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm.

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. “Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet.” In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt.

Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. 

Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 28 november tot en met 4 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Aanmelden kan via https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden