Op naar een hernieuwbare energievoorziening. Foto: PR
Op naar een hernieuwbare energievoorziening. Foto: PR

Op weg naar een volledig hernieuwbare energievoorziening

Algemeen

BREDEVOORT - Het klimaat en de toekomstige energievoorziening zijn twee belangrijke uitdagingen voor de 21ste eeuw. Hoe wordt ervoor gezorgd dat de klimaatverandering zo beperkt mogelijk blijft? Hoe zal de aarde bewoonbaar blijven voor onze kleinkinderen? Hoe kan een energievoorziening worden georganiseerd die daarbij past? Gerard van Bussel, Hoogleraar Windenergie aan de TU Delft, geeft vrijdagavond 15 oktober een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. 

De centrale vraag van deze avond luidt: ‘Is het mogelijk om in 2050 een volledig hernieuwbare energievoorziening te hebben?’ Diverse onderwerpen komen daarbij aan de orde. Wat wordt verstaan onder hernieuwbare energie, en hoeveel is er eigenlijk beschikbaar? Is dat voldoende voor de huidige en de toekomstige energiebehoefte? 

Afscheid nemen van kolen en gas is het plan van velen, maar lukt het wel zonder deze fossiele energiebronnen? Wat zijn de grootste uitdagingen voor een volledig duurzame energievoorziening? Kan in Nederland volledig worden vertrouwd op eigen duurzame bronnen of blijft afhankelijk zijn van (fossiele) energie uit het buitenland aan de orde? Is er in Nederland een toekomst voor biomassa? Wat kan bereikt worden met kernenergie en is de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening wel betaalbaar? 

Een zaak van iedereen
De toekomstige energievoorziening is een zaak een die iedereen aangaat. Het is dus belangrijk dit onderwerp voor iedereen inzichtelijk te maken. De avond richt zich daarom op een breed publiek en is niet (alleen) bedoeld voor energiespecialisten, hoewel die uiteraard ook van harte welkom zijn. De lezing is zowel fysiek in de Koppelkerk bij te wonen als online via livestream.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: vrijdag 15 oktober, aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree: zaalticket 12,50 euro, livestream ticket 10 euro, exclusief ticketkosten. Aanmelden kan via de website.


koppelkerk.nl

Professor Dr. Gerard van Brussel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant