<p>Con Spirito in de St. Martinuskerk in Gaanderen. Foto: Marina Banduka</p>

Con Spirito in de St. Martinuskerk in Gaanderen. Foto: Marina Banduka

Concert Con Spirito groot succes

DINXPERLO - Na een verplichte pauze van anderhalf jaar mocht mannenkoor Con Spirito zondagmiddag 3 oktober weer zingen voor publiek, als derde optreden in de reeks van vier benefietconcerten ten bate van de Grand Piano van de St. Martinus-parochie in Gaanderen. Omdat de aanschaf het budget iets overschreed had Ben Simmes aangeboden met zijn koren hiervoor een aantal optredens te verzorgen. 

Het was tevens de vuurdoop voor Julian Simmes die vlak voor de coronapandemie de begeleiding had overgenomen van zijn moeder Anita Simmes-Dieker. In de St. Martinuskerk in Gaanderen, met zijn prachtige akoestiek, werd een veelzijdig programma gebracht uit een gevarieerd repertoire van klassieke tot hedendaagse lichte muziek en daarbij veel in a capella.

Het programma werd in een vlot tempo afgewerkt, waarbij de grote dynamiek en prachtige klankkleur van het koor naar boven kwamen. Met twee intermezzo’s demonstreerde Julian Simmes waarom hij een liefhebber is van Ravel. Vooral in de virtuoze vertolking van de Bolero bewees hij een voortreffelijk pianist te zijn.

Ook  de compilatie van een aantal musicalfragmenten zoals The Rythm of Life (Sweet Charity), Stoutharten Man (the New Moon) en I could have danced all night (My Fair Lady) werden met vaart en enthousiasme gebracht, geheel in overeenstemming met de naam Con Spirito, wat ‘Met Geestdrift’ betekent. De bezoekers in de goed gevulde kerk konden het optreden goed waarderen, afgemeten aan het grote en lange applaus. Zowel de zangers als ook Julian mochten zeer tevreden zijn over dit eerste optreden na zo’n lange tijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden