Noaberz heeft grote plannen met Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Noaberz heeft grote plannen met Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel

Noaberz brengt ‘reuring’ in Kulturhus

DINXPERLO- eindelijk mag het weer, er werd enorm naar uitgekeken door Martijn Doornink en zijn team van ‘Noaberz in Kulturhus Dinxperlo. Er staan weer volop activiteiten op het programma en Noaberz hoopt een breed publiek te trekken, niks is te gek en bijna alles kan. 

Door Waltraud Wensink 

Martijn, beheerder van Kulturhus Dinxperlo, geeft aan: ”Eindelijk is die ‘anderhalve meter regel’ er af na anderhalf jaar en kunnen we weer gaan doen wat we zo graag willen. Tijd voor een ommekeer zal ik maar zeggen.” Martijn Doornink moest het, net zoals zoveel horecagelegenheden, met lede ogen aanzien dat alles stil kwam te liggen. Niks voor hem want hij houdt van reuring en beweging in de tent. ”We hebben in de tussentijd niet helemaal stil gezeten want er waren wel een aantal activiteiten in aangepaste stijl maar we hebben ook veel moeten afblazen en daar baalden we enorm van. Bij de activiteiten die wel doorgingen hebben we ons voortdurend moeten houden aan allerlei restricties en die kunnen we nu eindelijk weer loslaten.”

Continu programma
“Ja, ik wil reuring, leven in de brouwerij, en dat betekent dat we aan de slag moeten. Als je niets organiseert, gebeurt er ook niets, je moet gewoon wat doen om mensen binnen te halen. Het plan is dat wij als team een ’continu programma’ aanbieden zodat er telkens iets te doen is op diverse gebieden. We willen een combinatie van activiteiten aanbieden waarbij we alle leeftijdsgroepen bereiken. We gaan voor groot en we gaan voor variatie, het hele jaar door. Niks is te gek, en als iemand ideeën heeft, of iets mist in de programmering, geef dat dan ook aan. Wij staan altijd open voor suggesties.” Noaberz presenteert zich graag aan het gemêleerde publiek in Dinxperlo en daarbuiten. Ze willen gezien worden en doen er ook van alles aan. Zowel de Facebookpagina en de website van Noaberz zijn duidelijk en overzichtelijk en worden met regelmaat aangevuld met activiteiten en evenementen. ”Een mooie activiteit is bijvoorbeeld ‘run je eigen bar’, speciaal voor groepen zoals verengingen, teams, vrienden, buren. Je regelt dan alles zelf en je krijgt een percentage van de omzet van die avond. Het meest succesvolle team krijgt ook nog eens 500 euro van ons. In no-time hadden zich maar liefst 31 teams opgegeven, daar kunnen we dus nog jaren mee vooruit”, lacht Martijn.

Breed aanbod
We hebben de afgelopen tijd de groep dertigers en ouder veelal binnen gehad die op anderhalve meter toch konden deelnemen aan een aantal activiteiten en nu zijn ook de jongeren weer aan de beurt volgens Martijn. ”Er gaan weer combi’s aangeboden worden waar voor iedereen wel iets tussen zit. Ons aanbod is breed en is niet alleen voor de mensen uit Dinxperlo. We zijn er echt voor alle leeftijden. Een greep uit het aanbod van activiteiten hier in het Kulturhus en Noaberz zijn onder andere theater, film, muziekevenementen, dj’s, sport en spel, thema-avonden maar ook voor eten en drinken hebben wij een uitgebreid aanbod.” Martijn vervolgt: “Je hoeft overigens niet eens perse voor een georganiseerde avond te komen, want je kunt ook iets komen drinken bij Noaberz, darten met een stel vrienden of gebruik maken van ‘air hockey tafel’ of pooltafel.” De verengingen weten het Kulturhus ook te vinden en de ruimtes zijn goed gevuld en naderhand kunnen gasten bij Noaberz altijd gezellig samen nazitten in het sfeervolle ‘Noaberz-Cafe’. Martijn:  ”We zijn ook van plan om een ‘kukel-reünie’ te organiseren maar ook bingo’s en dartcompetities.”

Alternatief voor Bocholtse kermis
De Kermis in Bocholt gaat niet door maar geen nood, er wordt een alternatief geboden aan de kermisgangers op 16 oktober. “We halen de Bocholtse Kermis gewoon naar ‘Noaberz’ en dat betekent feest, een DJ met muziek van reggaeton tot hardstyle en uiteraard Duitse schlagers”, aldus Martijn. “Maar ook de feestdagen komen er aan daar wordt ook aandacht aan besteed.” Op 31 oktober is de voorstelling van Maarten Peters ‘Bevroren tranen 2’ , alsnog te zien in het Kulturhus. Dit in het kader van 75 jaar vrijheid. “Op 5 november is er een prachtig benefietconcert ‘Concert for Dreams’, de dag van de Achterhoekse Popmuziek nemen we mee, een mooi optreden van de coverband ‘Spring’ op 20 november, 18 december een live popquiz met band, tweede kerstdag’ Onwies’, de oudejaarsconference van Thijs Kemperink, 8 januari Tino Martin, 22 januari ABBA, en zo staat er voortdurend iets op de agenda. Het loont zich echt om de site en Facebookpagina in de gaten te houden.”

De komende tijd staat er heel wat op het programma bij ‘Noaberz’ in het Kulturhus en hoeven de mensen zich zeker niet te vervelen. “De ‘reuring’ die we allemaal zo graag willen wordt gerealiseerd, dus laten we daar ook volop gebruik maken.”  


www.noaberz.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden