Team Wild Double, titelverdediger van het Kerstbiljartoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel
Team Wild Double, titelverdediger van het Kerstbiljartoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kersttoernooi biljarten in sportcafé de Peppel gaat door

DINXPERLO - Na overleg met Gemeente Aalten heeft biljartvereniging Ons Huis toestemming gekregen om het traditionele kersttoernooi weer te mogen organiseren. Dit biljarttoernooi staat open voor teams bestaande uit collega’s, buren, of vrienden en vindt maar liefst voor de 35ste keer plaats. 

Voorwaarde is deze keer wel dat deelnemers en bezoekers zich aan de nu bekend zijnde voorschriften moeten houden. Gastheer Joop Peppelman kan vragen een geldig coronatoegangsbewijs te tonen, maar dit is in luttele seconden gebeurd met bijvoorbeeld de app op de telefoon. Nadat de editie in 2020 helaas geen doorgang kon vinden, kijkt de organisatie uit naar een nieuwe editie.

De wedstrijden vinden plaats in sportcafé de Peppel te Dinxperlo, alwaar de biljarters de beschikking hebben over drie biljarttafels. Hiervan staan er twee in de speciale biljartruimte en één in het café. Een prachtige ambiance dus om er een sportief maar vooral gezellig toernooi van te maken. De vorige editie werd een prooi voor team Wild Double, dat in de finale de Abdijmannen versloeg.  

Een deelnemend team bestaat uit minimaal drie personen waarbij gespeeld wordt in de spelsoort libre, kader of eventueel van band. Gemiddeld nemen er 20 tot 25 teams deel, waarvan de meeste al jaren achtereen. De charme van dit toernooi is dat iedereen, ongeacht zijn of haar biljartkwaliteiten, mee kan doen. Iedereen dient namelijk het aantal caramboles te maken gerelateerd aan eigen speelsterkte.  

De organisatie hoopt iedereen weer als deelnemer, maar zeker ook als bezoeker te mogen begroeten, want de entree is gratis. De poulewedstrijden beginnen vanaf vrijdag 12 november en de finales staan eind december op de planning. De wedstrijden beginnen doordeweeks waar mogelijk om 19.00 uur. Als er een zaterdag wordt ingepland starten de wedstrijden om 11.00 uur. Inschrijven à 40 euro per team kan tot en met woensdag 27 oktober. Inschrijfformulieren zijn onder andere af te halen aan de bar van sportcafé de Peppel. Uitgebreide informatie en sfeerimpressies zijn te vinden op de website www.bvonshuis.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/bvonshuiskersttoernooi  

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden