Angel of Mine - Frank Duval & Orchestra (1981)

Angel Of Mine - Frank Duval & Orchestra (1981)

Krimi

Zoals veel leeftijdsgenoten ben ik opgegroeid met Duitse krimi’s. Derrick, Der Alte en Tatort, bij de Duitse zenders ARD, ZDF of WDR of met ondertiteling bij de TROS. Ze waren spannend en elke week keek ik uit naar de volgende aflevering, vooral van Derrick en Der Alte. Krimi’s was de algemene benaming voor politieseries, vaak een rechercheur met een ‘hulpje’. Bij Derrick was dat hulpje Harry Klein, die van Der Alte kan ik mij niet meer herinneren. De muziek bij het begin van de aflevering was pakkend en voor veel afleveringen werd ook nog een speciaal nummer gemaakt. Frank Duval heeft daar veel werk door gehad en hij scoorde er soms ook een hit mee in de Duitstalige landen, een enkele keer ook in andere Europese landen. 

Scoorde hij een hit in Duitsland en Oostenrijk, dan kreeg die ook een notering in de Europarade. Dit was een hitlijst met daarin een overzicht van de grote hits in Europa die door de TROS werd uitgezonden. Ik kan mij herinneren dat ik eind 1980 voor het eerst in dat programma ‘Angel Of Mine’ hoorde, uitgevoerd door Frank Duval & Orchestra. Op 21 november 1980 werd de Derrick aflevering ‘Dem Mörder Eine Kerze’ uitgezonden, dat nummer stond centraal in het verhaal. Begin december kwam het binnen in de Duitse hitparade, een week later in de Oostenrijkse en daardoor stond het ook in de Europarade. 

Ik werd meteen gegrepen door het nummer, in het begin rustig en wat lijzig gezongen, prachtig gitaarwerk en een mooie melodie. De tekst is misschien niet zo hoogstaand, maar heeft wel een paar mooie regels in zich. ‘Angel Of Mine, Help Me To Fly, Help Me To Touch The Sky, Help Me To Find My Life’, op zoek naar de liefde in je leven, een engel, die dat leven de moeite waard maakt. Het is echter de melodie die dit nummer voor mij speciaal maakt, maar zeker ook het gitaarwerk. Op 28 maart 1981 kwam de single in de Nederlandse Top 40, in de zesde week bereikte het de eerste plaats. Die bewuste uitzending van Derrick, nummer 77 van de 281 afleveringen in 25 seizoenen, zal ongetwijfeld een paar weken eerder op de Nederlandse televisie te zien zijn geweest. 

Het is en blijft een nummer dat mij terugbrengt naar het begin van de jaren tachtig. Gedoucht en wel, pyjama aan, haartjes gekamd en met ons gezin gezamenlijk televisie kijken. Waardevolle herinneringen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden