<p>Gido van Schijndel is dirigent bij St. Antonius en geeft tevens de MMJZ lessen. Foto: Harmonie St. Antonius</p>

Gido van Schijndel is dirigent bij St. Antonius en geeft tevens de MMJZ lessen. Foto: Harmonie St. Antonius

Muziek Maak Je Zelf bij Harmonie St. Antonius

BREEDENBROEK - Bij Harmonie St. Antonius in Breedenbroek wordt er na de herfstvakantie weer gestart met Muziek Maak Je Zelf (MMJZ). Vanaf 26 oktober kunnen kinderen vanaf groep 4 iedere dinsdagavond spelenderwijs muziek leren maken. Door samen te zingen en klappen, rond te marcheren én natuurlijk op instrumenten te spelen, maken de leerlingen kennis met muziek en leren ze over melodie, ritme en muzieknoten.

MMJZ wordt gegeven door Gido van Schijndel. Gido is dirigent bij St. Antonius, maar ook welbekend van zijn lessen op de basisscholen de Bosmark en de Höve. Gido heeft veel ervaring in het geven van muziekonderwijs aan kinderen. Met veel enthousiasme en creativiteit geeft hij invulling aan zijn lessen, waar vooral plezier voorop mag staan.

Naast dat het hartstikke leuk en leerzaam is om mee te doen bij Muziek Maak Je Zelf, is het maken van muziek ook ontzettend goed voor het brein! Wetenschappelijk onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat muziek positief bijdraagt aan de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

De MMJZ lessen vinden plaats in het Kulturhus Dinxperlo, iedere dinsdagavond van 18.00 tot 18.45 uur, tot aan de zomervakantie van 2022. De kosten zijn 75 euro. Na afronding van MMJZ kunnen leerlingen starten met muzieklessen op de muziekschool op een instrument naar keuze. Voor meer informatie of om een leerling aan te melden, kan men mailen naar jeugd@sint-antonius.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden