OWM medewerkers aan het klussen. Foto: PR
OWM medewerkers aan het klussen. Foto: PR

‘Heerlijk om te doen, handen uit de mouwen’

Medewerkers OWM helpen echtpaar bij opknappen woning

AALTEN/DINXPERLO - Collega’s van OWM Achterhoek hielpen in de periode van 4 tot en met 7 oktober een ouder echtpaar bij het opknappen van hun huis. Zelf kon het echtpaar dit om gezondheidsredenen niet doen en ze hadden ook geen familie of vrienden die hen konden helpen. Hun begeleider vanuit MIEP nam daarom contact op met Present. Er werd geverfd, behangen, laminaat gelegd en spullen afgevoerd naar de stort. “Wat een bijzonder werk doet Present. Als mijn kinderen groter zijn, wil ik minimaal één keer per jaar samen met ze aan de slag bij een project”, vertelt een medewerker van OWM Achterhoek. 

OWM Achterhoek is sinds dit jaar partner van Present Aalten-Dinxperlo en naast dat ze de stichting sponsoren, gaan de medewerkers ook zelf aan de slag tijdens praktische projecten van Present. Ze deden dit ter ere van hun 170-jarige bestaan in oktober en tijdens de actiemaand Tegader van de onderlinge coöperatieve verzekeraars. Omdat het dit keer om een hele grote klus ging, hebben de collega’s verdeeld over vier dagen in verschillende groepen geklust bij het echtpaar. Bij het laminaat leggen kregen ze hulp van flexvrijwilliger Wim van Present Doetinchem.

Ontmoeting belangrijk
Iedere ochtend startte er een nieuwe ploeg vrijwilligers. Onder het genot van een kop koffie maakten ze kennis met het echtpaar, want bij een Presentproject is de ontmoeting net zo belangrijk als het klaren van de klus. Gaandeweg de dag waren er mooie gesprekken en er werd veel gelachen. Dat maakte het werken aan de klus heel aangenaam. “Dit geeft echt een kick, ik vind dit heerlijk werk om te doen. Handen uit de mouwen. Weer eens iets heel anders dan werken achter het bureau.” en “Erg leuk om dichtbij heel praktisch bezig te zijn”, waren een paar reacties van de vrijwilligers.

‘Ik krijg er tranen van’
Na een week was de metamorfose van de woonkamer compleet en had ook het toilet nieuw behang. Het echtpaar was hier heel erg blij mee. “Heel bijzonder dat deze groep van OWM dit helemaal vrijwillig voor ons wilde doen”, vertelt de man. “Het is zó mooi geworden en iedereen was zó aardig. Ik krijg er tranen van”, vult zijn vrouw aan. Door de klus leerden de medewerkers elkaar ook op een andere manier kennen. “Naast praktisch bezig zijn en de handen uit de mouwen steken voor een ander was het project ook heel goed voor de teamspirit. Volgend jaar doen we zeer zeker weer mee met een project.”

Meedoen kan!
Samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot helpen en zo ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo, en vraag naar de mogelijkheden: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of tel. 06-21838708


presentaalten-dinxperlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden