De gezellig ingerichte kantine bij Ponsen. Foto: PR

De gezellig ingerichte kantine bij Ponsen. Foto: PR

Sport- en Gezondheidscentrum Ponsen; veel meer dan een sportschool alleen

Algemeen

DINXPERLO - Het is alweer bijna vier maanden geleden dat de heropening van Fitnesscentrum Ponsen plaats vond. Na de opening moest de toestroom van nieuwe en oude klanten even op gang komen, maar zo langzamerhand merkt Ronnie Ponsen dat klanten de weg naar zijn sportschool weer weten te vinden. En komen ook de Duitsers gelukkig weer de grens over om het sportcomplex te bezoeken. Maar Fitnesscentrum Ponsen biedt veel meer dan alleen de mogelijkheid om te sporten. Het sportcentrum heeft een divers team bestaande uit zelfstandigen, die diensten aanbieden gericht op sport, gezondheid en lichaamsverzorging. Ronnie merkt dat dit toch nog lang niet bij iedereen bekend is en wil het daarom heel graag nog eens onder de aandacht brengen.

Door Daniëlle Jolink

Bij binnenkomst worden we met een vriendelijk glimlach ontvangen door Akide Mengerink. In de gezellige kantine zitten een paar dames onder het genot van een kopje koffie wat na te kletsen nadat ze samen gesport hebben. In de grote fitnesszaal heerst een fijne, ontspannen sfeer en er zijn mensen van diverse leeftijdscategorieën aan het fitnessen. Terwijl Ronnie ons rondleidt om te laten zien wat er allemaal veranderd is in het complex sinds de heropening, vertelt hij over de afgelopen maanden. Ronnie: “Net na de heropening merkten we dat alles weer een beetje op gang moest komen.”

“Voor veel mensen heeft de coronacrisis toch een soort van drempel opgeworpen om weer naar de sportschool te gaan. Maar ook juist door de corona hebben de mensen het belang van bewegen gemerkt en zijn daar bewuster mee bezig. Dus met het ingaan van de versoepelingen, het voorbijgaan van de vakanties, begonnen de aanmeldingen weer te komen gelukkig. Ook de Duitse klanten komen weer terug, nu ze de grens weer makkelijker over kunnen. De groepslessen worden heel goed bezocht, hierdoor komen er nog steeds nieuwe groepslessen bij.” Een groot succes boekt het fitnesscentrum met de speciale rug-programma’s.

Ronnie vervolgt: “De mensen weten ons weer steeds meer te vinden om te komen sporten en we hopen natuurlijk dat er nog steeds mensen bijkomen. In principe zijn we nu een sport- en gezondheidscentrum. Wij hebben verschillende medische en cosmetische diensten onder ons dak, maar wij merken dat deze diensten nog niet bij iedereen bekend zijn. Het in huis hebben van een divers team, bestaande uit zelfstandigen en sportinstructeurs, biedt vele voordelen. Zo zijn de lijntjes tussen alle disciplines heel kort.”

Hij noemt een voorbeeld: “Vanochtend nog had ik iemand met een schouderprobleem, die kon ik direct doorverwijzen naar één van de fysiotherapeuten. Zij gaan dan met onze bezoeker aan de slag in hun behandelruimte maar ook heel vaak gaan zij mee de sportzaal in om de bezoeker onder begeleiding dan oefeningen te laten doen. Ook is er binnen het complex een diëtiste/leefstijlcoach aanwezig, een bezoek aan haar wordt overigens gewoon vergoed door de basisverzekering.”

“Voor de cosmetische lichaamsverzorging hebben we een pedicure en een schoonheidsspecialiste in huis, allemaal hebben ze een eigen praktijkruimte binnen ons gebouw. Doordat we al deze diensten onder één dak hebben kunnen de mensen hun bezoekjes ook makkelijker combineren. Overigens hebben we voor de maand oktober nog een hele aantrekkelijke aanbieding. Zo betaalt men deze maand geen inschrijfgeld en is het sporten tot één november gratis. In deze maand kan men de fitnesstoestellen en/of de groepslessen uitproberen om zo erachter te komen wat past.” Mensen die meer willen weten over Sport- en Gezondheidscentrum Ponsen kunnen op de website terecht.


www.ponsen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band