<p>Henk en Stien te Bokkel-Te Roele, rechts burgemeester Anton Stapelkamp met zijn vrouw Cecile. Foto: Karin Stronks</p>

Henk en Stien te Bokkel-Te Roele, rechts burgemeester Anton Stapelkamp met zijn vrouw Cecile. Foto: Karin Stronks

Echtpaar Te Bokkel-Te Roele 60 jaar getrouwd

DEHAART – Burgemeester Anton Stapelkamp brengt samen met zijn vrouw Cecile een bezoekje aan meneer en mevrouw Henk (89) en Stien (88) te Bokkel-Te Roele. Het diamanten paar heeft de bloemen van de gemeente al ontvangen en op een vaas gezet. Er is koffie met gekookte melk en een groot stuk taart. “Dat bracht de buurt vanochtend mee, we hebben al zo’n dertig buren hier op bezoek gehad vandaag”, glimlacht meneer Henk te Bokkel.

Door Karin Stronks

Er wordt gepraat over een stuk geschiedenis, over de vele veranderingen die in zestig jaar tijd op allerlei gebied aan de orde zijn. “Alleen al op landbouwgebied, elektriciteit, machines, het schoonmaken van de sloten, de vele zandwegen van toen, de sociale voorzieningen. Heel veel mensen zijn geëmigreerd in de jaren ’50”, aldus Te Bokkel. “Mijn man leest veel, daarom weet hij ook veel”, vertelt Stien te Bokkel-Te Roele. Henk te Bokkel draagt een colbert met stropdas. “Dit is mijn trouwpak!” 

Ook wat betreft de verschillende geloofsgemeenschappen is er veel veranderd. Henk is van huis uit gereformeerd, Stien hervormd. Ze bezochten verschillende basisscholen. Stien ging naar school waar nu Atlantic is, Henk doorloopt de Christelijke Nationale School. “Dat was wel een strijd vroeger.” Stien zegt: “Ik ben wel altijd hervormd gebleven.” De kerken zijn nu samengevoegd in de PKN. Burgemeester Stapelkamp: “Beter zo. Ook de rooms-katholieken en protestanten reiken steeds meer elkaar de hand.”

Te Bokkel en zijn vrouw leren elkaar kennen tijdens het schaatsen op de Grote Gracht in Bredevoort. “We woonden bij elkaar in de buurt, Stien woonde op boerderij Haartmans. We schaatsten heel wat af vroeger, op de gracht ‘is het aan de gang gekomen’.” Ze krijgen een zoon en hebben twee kleinzonen. Te Bokkel begint in 1955 met het loonbedrijf, dat door de jaren heen is uitgebreid met grondwerk, tuinaanleg en bestrating. “In 1968 is deze woning gebouwd en zijn we hier ingetrokken.” Het is een prachtige plek met veel grond, een ruime tuin rondom het huis. Stien en Henk fietsen nog veel en zijn met allerlei dingen bezig rondom en in het huis. “We redden ons nog goed gelukkig en qua gezondheid gaat het nog altijd best.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden