<p>Echtpaar Hengevelt van Ree met burgemeester Stapelkamp en zijn vrouw Cecile Foto: Frank Vinkenvleugel</p>

Echtpaar Hengevelt van Ree met burgemeester Stapelkamp en zijn vrouw Cecile Foto: Frank Vinkenvleugel

Diamanten huwelijk van Jan en Minie Hengevelt-Van Ree

DINXPERLO – Jan en Minie Hengevelt-Van Ree zijn zestig jaar getrouwd. Op 12 oktober 1961 treden zij in het huwelijk. Burgemeester Anton Stapelkamp brengt samen met zijn vrouw Cecile een bezoek aan het echtpaar. Er zijn bloemen bezorgd namens de gemeente.

Door Karin Stronks

Minie en Jan zijn allebei 86 jaar en wonen nog op zichzelf. Een aantal jaren geleden hebben ze hun woning in Breedenbroek verkocht en een seniorenwoning in Dinxperlo betrokken. Met wat hulp redden ze zich nog goed samen. Het paar krijgt twee dochters en een zoon, de zoon woont in Dinxperlo en de dochters zijn uitgevlogen naar Zoetermeer en Winterswijk, er zijn zeven kleinkinderen. Er is koffie met gebak voor de gasten, het gaat er gemoedelijk aan toe. Het gesprek gaat over diverse onderwerpen, ook de Tweede Wereldoorlog komt nog ter sprake. 

Ze leren elkaar kennen op de kermis en volgens beiden was het meteen raak! Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Jan en Minie, Jan heeft bij ‘De Trekzakkers’ gespeeld in Dinxperlo en Minie speelde jarenlang orgel bij een woonzorgcentrum in Ulft. Jan heeft vanaf zijn zestiende jaar bij de Bribus gewerkt. Minie werkte op het gemeentehuis in Dinxperlo en heeft ook bij Philips gewerkt. Samen leuke dingen doen vinden ze fijn, er zijn diverse cruises gemaakt over de Rijn en de Moezel, ze gaan graag dagjes uit of lekker uit eten. Jan fietst nog regelmatig, het lopen gaat voor beide wat lastig. Voor de foto poseert het diamanten echtpaar voor de woning, samen met de burgemeester en zijn vrouw.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden