Spel- en praatgroep voor kinderen in een scheiding

Algemeen

REGIO - Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen die de scheiding van hun ouders meemaakten én hun ouders, is er KIES.

KIES staat voor Kind In Een Scheiding. De KIES-training bestaat uit acht bijeenkomsten met een groep van zes tot twaalf kinderen en wordt gegeven door professionele KIES-coaches.

Voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8
KIES is voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of dat de ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als kinderen er niet veel last of verdriet van hebben, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. De KIES-coaches helpen de kinderen de scheiding beter te begrijpen, het een plaats te geven en een manier te vinden om te gaan met alles wat er veranderd is na de scheiding.

Start donderdag 18 november
De eerstvolgende KIES-training start op donderdag 18 november (vervolgdata 25 november, 2 en 9 december, 13, 20 en 27 januari en 3 februari). De trainingen zijn ’s middags, van 13.00 tot 13.45 uur. Locatie: Sint Jorisschool, Waterhoen 1 in Lichtenvoorde. Ouders volgen twee bijeenkomsten, op maandag 15 november en donderdag 3 februari om 16.30 uur. Kinderen en ouders uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk kunnen deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden, graag voor 11 november, ga naar de website: www.preventieplatformjeugd.nl 

KIES voor het kind wordt aangeboden door het Preventie Platform Jeugd, een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant