Live stream concert Crescendo. Foto: PR
Live stream concert Crescendo. Foto: PR

Prachtig livestream-concert van Crescendo

IJZERLO - Zaterdagavond 13 november bracht de Christelijke Muziekvereniging ‘Crescendo’ uit IJzerlo een uitstekend verzorgd livestream-concert. Gezien de beperkingen in verband met corona is het al lange tijd niet mogelijk om een concert te verzorgen mét publiek. Het actieve bestuur van ‘Crescendo’ had daarom gekozen voor een concert via lievestream.

Hoewel men uiteraard liever voor een volle zaal met publiek musiceert, was dit een prima oplossing om een breed publiek (zelfs tot buiten Nederland) van de kwaliteiten van deze vereniging te laten horen. Tot in alle hoeken van de prachtige sportzaal van het ‘Dorpshuus’ stonden een vijftiental uitbundige herfstboeketten van wel twee meter hoog met daarnaast mooi gevulde bloembakken dat de ‘concertzaal’ een bijzonder fraaie aanblik gaf. 

Speciale aandacht was er deze avond voor twee jubilarissen. Wilma Winkelhorst was afgelopen jaar, tijdens de corona-pandemie, toen men niet musiceerde, 25 jaar lid van Crescendo. En exact deze maand is Wim Kruisselbrink 60 jaar(!) lid van deze vereniging. Naast muzikant was hij in die periode tevens zestien jaar secretaris. Op een later moment krijgen beiden de bijbehorende versierdelen alsnog opgespeld. 

Alle onderdelen van deze bloeiende vereniging kwamen enthousiast voor het voetlicht. De ruim vijftig(!) leden tellende fanfare, onder leiding van dirigent Gerald Roerdinkholder, opende het programma met een drietal werken. Het jeugdorkest, aangevuld met enkele leden van het ‘grote orkest’, ook onder leiding van Roerdinkholder, liet op een uitstekende wijze horen dat het met aanwas van Crescendo wel goed zit. 

Vorig jaar heeft altsaxofoniste Willeke Hoftijzer haar D-examen gedaan aan de Muziekschool en zij moest voor dit examen zelf een programma van een uur samenstellen. Onderdeel van haar programma destijds was ‘Bohemian Rapsody’. Door de sax-sectie werd deze avond het nummer wederom op een bijzonder hoog niveau vertolkt. Met een viertal werken wist de Slagwerkgroep van Crescendo de livestream-kijker enorm te boeien. Karaktervol en met een onvoorstelbare ‘drive’ werden de nummers gespeeld.

Dirigent Fred Gaasbeek wist de kwaliteiten én het enthousiasme van deze groep tot grote hoogte te brengen. De fanfare besloot het programma met de concert-mars ‘Flying Eagle’, ‘Chrunchy Starter’ en ‘Havanna’. De leden van alle onderdelen van Crescendo kunnen terugkijken op zeer geslaagd livestream-concert dat gepresenteerd werd door ladyspeaker Loes te Grotenhuis. Gezien de kijkcijfers blijken meer dan tweehonderd mensen die zaterdagavond het concert te hebben gevolgd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden