Vrijwilligers laden de spullen in. Foto: PR
Vrijwilligers laden de spullen in. Foto: PR

Diaconie Bredevoort brengt naastenliefde in praktijk

BREDEVOORT - “Ontzettend mooi dat we dit voor iemand anders kunnen doen.” Aan het woord zijn drie vrijwilligers van de diaconie Bredevoort. Zij brachten op donderdag 18 november hun naastenliefde in de praktijk door een alleenstaande plaatsgenoot met gezondheidsproblemen, weinig financiële middelen en geen sociaal netwerk te helpen bij het opruimen van zijn huis. De mannen brachten diverse spullen naar de stort en verwijderden oude tegels van de keukenvloer. Present Aalten-Dinxperlo koppelde de vrijwilligers aan deze klus.

Het is de eerste van meerdere klussen bij de man, die de vrijwilligers van de diaconie gaan uitvoeren. Zijn begeleider vanuit MIEP nam contact op met Present, omdat hij het niet alleen kon doen. Toen de mannen eenmaal binnen waren, zagen ze dat er nog wel meer gedaan kon worden. In overleg met de bewoner pakken ze dit binnenkort op. Ze gaan hem helpen bij het sausen van de wanden in de keuken, het leggen van een nieuwe vloer in de keuken en verrichten nog wat klussen in huis. De man was zichtbaar overdonderd door de hulp van de mannen. “Ik ben zo blij dat jullie dit voor me willen doen”, liet hij ze meteen weten.

Naast dat hij geholpen wordt bij deze klussen, is er ook ruimte voor ontmoeting. Tijdens het werken en tussendoor onder het genot van een kop koffie. Deze ontmoeting is bij Present Aalten-Dinxperlo net zo belangrijk als het klaren van de klus. Zijn begeleider was zichtbaar ontroerd door de hulp van de mannen: “Ik moet bijna huilen. Ongelooflijk dat één telefoontje naar Present hiervoor heeft gezorgd”.

Ook meedoen?
Mensen die ook samen met kerkgenoten, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot willen helpen en zo te ervaren wat een paar uur tijd betekent voor een ander kunnen contact opnemen met José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo en vragen naar de mogelijkheden. E-mail: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of tel. 06-21838708. Meer informatie over Present is te vinden op www.presentaalten-dinxperlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden