Een van de ADW blaozers. Foto: PR
Een van de ADW blaozers. Foto: PR

Oproep ADW Blaozers: Heel Aalten blaast!

AALTEN - De ADW Blaozers zijn onderdeel van de Oudheidkundige Werkgemeenschap Aalten-Dinxperlo-Wisch. Zowel het bouwen van een midwinterhoorn als het blazen er op zijn erkend als cultureel erfgoed. Het is dus goed te begrijpen dat om deze twee redenen de ADW Blaozers zich zeer inspannen om op een goede manier om te gaan met alle tradities die de midwinterhoorn betreffen.

Eén van die tradities is dat er alleen in het openbaar wordt geblazen in de periode van de zaterdag (vanaf 16.00 uur) vóór Eerste Advent tot en met Drie Koningen. Vorig jaar hebben de Blaozers, voor het eerst in Aalten en omgeving, op de zaterdag vóór Eerste Advent geblazen om daarmee het begin van de Adventsperiode luid en duidelijk aan te kondigen. Dat gebeurde toen vanaf 19.30 tot uiterlijk 20.00 uur. 

Gezien de positieve reacties hierop is het de bedoeling om dat dit jaar weer doen, nu op 27 november. En ook deze keer richt deze oproep zich niet alleen tot de leden, maar tot iedereen in Aalten en omstreken die over een midwinterhoorn en een basiskennis van het blazen beschikt. De bedoeling is om te blazen vanaf het eigen erf, maar het maken van een rondje in de buurt behoort ook tot de mogelijkheden. De ADW Blaozers hopen dat velen aan deze oproep gehoor zullen geven! Uiteraard is het de bedoeling dat alle blazers zich houden aan de corona richtlijnen. De anderhalve meter regel geldt en er mag nooit in de richting van een persoon worden geblazen. Alle Blaozers kunnen ervoor zorgen dat het blazen in de buitenlucht goed en veilig wordt gedaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden