Debby Marcus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Debby Marcus. Foto: Frank Vinkenvleugel

Samen op weg naar de laatste reis

DINXPERLO - Debby Marcus uit Dinxperlo mag zichzelf nu ook uitvaartbegeleider noemen en biedt hiermee een mooie aanvulling op de mogelijkheden die er in Dinxperlo en omgeving zijn. Ieder mens heeft recht op een persoonlijk afscheid dat bij hem of haar past. Hier wil ze graag haar steentje aan bijdragen.

Door Waltraud Wensink

Debby Marcus, geboren en getogen in Dinxperlo heeft 23 jaar bij een reisbureau gewerkt en mensen begeleid bij hun zoektocht naar een mooie reis. Dichtbij of ver weg en naar ieders wens. Nu begeleidt ze mensen bij de laatste reis, namelijk bij de uitvaart. Debby: ”Met ontzettend veel plezier heb ik mijn werk bij het reisbureau gedaan maar diep in mijn hart was ik altijd al geïntrigeerd door ‘de uitvaart’ en alles wat daarbij komt kijken. Daar heb ik, mede door mijn persoonlijke bagage door de jaren heen, affiniteit mee. Op een gegeven moment kwam de ommekeer om de stap ook daadwerkelijk te zetten. Collega’s van het reisbureau zeiden: ‘We verliezen een fijne collega en gaan je missen, maar de uitvaartbranche krijgt er een pareltje bij.’ Dat zijn woorden die me ontzettend goed doen”.

Een roeping
Debby heeft van zeer nabij verdrietige situaties gekend. Deze hebben haar gevormd zoals ze is en haar uiteindelijk naar dit bijzondere punt in haar leven gebracht. Debby: ”Ik zie het als een roeping en voel me ontzettend dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen. In dit bijzondere vak maak ik nu de mens in zijn mooiste en puurste vorm mee.” Debby maakt een beschuitje klaar met ‘rouwparels’ en vertelt vol passie hoe graag ze nabestaanden begeleidt in de verzorging van een persoonlijke en warme invulling van een uitvaart. ”Ik heb tijdens de opleiding bij ‘Gaandeweg’ en de praktijkervaring die ik tijdens mijn stages op mocht doen, ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan. De uitvaarten die ik bij mocht en nog steeds bij mag wonen, ervaar ik als zeer waardevol. Kennis van onschatbare waarde die ik graag deel om naasten goed te kunnen begeleiden naar de dag van het definitieve afscheid.”

Rouwparels
“Een persoonlijk afscheid vind ik heel belangrijk. Geef er samen de invulling aan die bij de overledene past en waar men zich goed bij voelt. Neem bijvoorbeeld zoiets kleins als dit beschuitje met witte ‘rouwpareltjes’. Een geboorte vier je met beschuit met muisjes, hoe mooi is het om een afscheid ook met iets speciaals af te sluiten? De ‘rouwparels´ vind ik hier een prachtig voorbeeld van en maakt de cirkel rond. Ik zou er persoonlijk graag gebruik van hebben gemaakt, als het me dit destijds na het overlijden van onze zoon al kon worden aangeboden. Dit zijn de kleine waardevolle herinneringen die een afscheid speciaal maken”, aldus Debby.

Eén keer
‘Debby Marcus Uitvaartbegeleiding’ is een toevoeging aan het reeds bestaande aanbod van uitvaartmogelijkheden in Dinxperlo en omgeving. Debby: “Een uitvaart kun je niet overdoen. Deze moet goed zijn. Samen met collega’s in de uitvaartbranche streven we dit zelfde doel na. Ongeacht of en waar je verzekerd bent, je kunt er altijd voor kiezen de uitvaart te laten regelen bij de uitvaartonderneming of uitvaartbegeleider waar jij je prettig bij voelt. Je kunt ook je wensen al kenbaar maken ‘bij leven’. Het is fijn dat jouw nabestaanden weten wat jouw wensen zijn. Bespreek dit met elkaar, hierdoor ontstaan waardevolle gesprekken.”

Inleven
Debby straalt rust en kalmte uit en kan zich goed inleven in de mens. Daarnaast heeft ze mooie netwerkgesprekken gerelateerd aan de uitvaartbranche. ”Ik probeer tijdens mijn netwerkgesprekken ook mensen uit mijn omgeving te betrekken met producten of diensten die we kunnen integreren bij een uitvaart. Dit levert mooie gesprekken en samenwerkingen op. Door krachten te bundelen kun je samen voor een ander iets moois in een hele moeilijke tijd betekenen. Ik geloof in mijn eigen kracht en hoop dat ik door mijn aanwezigheid daadwerkelijk dat ‘pareltje’ mag zijn, die naasten begeleiden mag naar dat ene laatste afscheidsmoment, op jouw manier, in jouw tempo, omdat het anders kan.”

Informatie over Debby Marcus Uitvaartbegeleiding kan worden gevonden op de website www.debbyuitvaartbegeleiding.nl Een mail sturen kan ook naar info@debbyuitvaartbegeleiding.nl Dag en nacht bereikbaar via tel: 06-83506355. Ongeacht of en waar men verzekerd is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden