Derk-Jan Christien te Kiefte. Foto: Frank Vinkenvleugel

Derk-Jan Christien te Kiefte. Foto: Frank Vinkenvleugel

Te Kiefte komt met acties in 60-jarig jubileumjaar

Algemeen

DINXPERLO- op 2 januari bestaat Te Kiefte maar liefst 60 jaar en daar mogen ze oprecht trots op zijn. Het hele jaar door zullen Derk-Jan en Christien te Kiefte aandacht schenken aan dit jubileumjaar met een aantal mooie acties en nieuwsitems.

Met het 50 en 55 jarige jubileum kwamen Derk-Jan en Christien al met een aantal hele mooie acties voor hun klanten en dat willen ze nu met het 60 jarige jubileum graag voortzetten. Christien: ”Mooier kan het bijna niet, precies op 2 januari bestaat te Kiefte 60 jaar. Gezien de lastige tijd waarin iedereen zich bevindt rondom de Corona maatregelen vinden we het gepaster om er maandelijks aandacht aan te schenken in plaats van één keer een receptie.”

Klanten blijven trouw
Aangezien te Kiefte Optiek, Optometrie en Oogzorg een essentiële onderneming is mochten ze in de coronatijd open blijven en service leveren zoals iedereen van hen gewend was. ”We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor het feit dat de mensen ons ook in de moeilijke coronatijd trouw zijn gebleven. Ze bleven en waren er voor ons en blijven nog steeds komen. De ouders van Derk-Jan hebben vanuit de huiskamer de zaak opgebouwd. Derk-Jan heeft in 1984 zijn diploma ‘optiek’ gehaald, ging meewerken in de zaak zo kwam er de uitbreiding van oogmetingen, brillen, contactlenzen en optometrie. In 1998 hebben Christien en Derk-Jan de zaak van zijn ouders overgenomen. De nodige verbouwingen hebben plaatsgevonden waarbij echter ‘de deur naar achteren’ nog steeds op dezelfde plek zit. Iedereen die ooit iets heeft laten repareren, bij te Kiefte, weet over welke deur het hier gaat. De deur waarachter het allemaal gebeurt. Als voorproefje op het jubileumjaar was er op 22 december een ‘Fashion dag’ met aandacht voor de nieuwste brillenmonturen en style. Marije Gerdes, de brillenspecialist was hiervoor speciaal uitgenodigd.

Service en zorg onder één dak
Derk-Jan en Christien hebben door de jaren heen bewust een keuze gemaakt om de winkel op te splitsen. Het juweliersgedeelte wordt langzaam afgebouwd. Er is zoveel werk op gebied van optiek en vraag naar oogzorg, dat het steeds specialistischer is geworden. Vandaar de veranderingen binnen het bedrijf. “Daarnaast is ook ‘Beter Horen’ bij ons in het pand gevestigd zodat we nog meer service en een stukje extra zorg onder één dak kunnen bieden.”

“We worden steeds vaker geraadpleegd bij oogproblemen en mensen hoeven dan in eerste instantie niet altijd gelijk naar een ziekenhuis doorverwezen te worden. We proberen eerst hier te kijken of we een oplossing kunnen bieden. We beschikken over de nieuwste apparatuur, kunnen een oog scan maken en kunnen dan veel informatie geven. Mocht er echt iets zijn wat niet door ons kan worden opgelost, dan volgt er een doorverwijzing”, aldus Derk-Jan.

Naast de oogzorg voor volwassenen kan Te Kiefte Optiek Optometrie ook veel voor kinderen betekenen, dat wordt nog wel eens onderschat. “Eigenlijk kan ik wel stellen dat we eerste lijn oogzorg bieden maar dan zonder de witte jas”, zegt Derk-Jan. Door de jaren heen heeft Te Kiefte zich ontwikkeld en blijft groeien. De laatste ontwikkelingen en vernieuwingen volgen op het gebied van Optiek Optometrie en Oogzorg, gaat tegenwoordig gewoon online door. Nascholing is zeer belangrijk. Derk-Jan “We doen het werk samen en met plezier en hebben er nog steeds veel zin in om dit voort te zetten.”

Wij gaan door in 2022
Het is niet niks om een zaak te hebben die al 60 jaar in Dinxperlo bestaat. Zeker het afgelopen jaar waarin de klanten bleven komen, zowel jong als oud, is door ons als waardevol ervaren. We zijn er echt blij mee dat we deze zorg en service mogen en kunnen bieden.Omdat er vaak onderzoeken zijn werken we graag op afspraak zodat we iedere klant de benodigde aandacht kunnen geven. Zowel Christien en Derk-Jan te Kiefte als Dinxperlo, mogen oprecht trots zijn op een zaak die zich al 60 jaar lang staande heeft weten te houden. Dit hopen Christien en Derk-Jan te Kiefte ook nog jaren te mogen blijven doen. Christien en Derk-Jan hebben er in ieder geval veel zin in. “Niet bij de pakken neer gaan zitten maar met een positieve inzet doorgaan. Daar gaan we ook in 2022 weer voor.”

De styliste van optiek Te Kiefte met klant Demi. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band