Echtpaar Ruesink-Dolfin met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
Echtpaar Ruesink-Dolfin met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel

Diamanten huwelijk voor echtpaar Ruesink-Dolfing

Algemeen

DINXPERLO – Zilveren en gouden ballonnen, als diamanten samengevoegd, sieren de voordeur bij het echtpaar Ruesink-Dolfing, naast in het groot 60 en een ‘hulde aan’ bord. De huwelijksdag is 10 januari, burgemeester Anton Stapelkamp brengt het 60-jarig echtpaar op dinsdag 11 januari een bezoekje. Namens de gemeente Aalten wordt een fraai boeket bloemen bezorgd.

Door Karin Stronks

Op de trouwdag, 10 januari, komen de zonen gezellig ontbijten met vader en moeder, het ontbijt brengen ze mee. Ze beleven een mooie dag samen. Een dag later is de burgemeester welkom bij Han en Truus, beide 83 jaar. Er volgt een gezellig gesprek. Op de vraag: ‘Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?’ Komt geen duidelijk antwoord. Het is een punt van discussie. “We waren best jong nog, dat weten we wel. Maar of het nou bij toneel was of gymnastiek, dat weet ik niet meer. Het is ook even ‘uit’ geweest. Maar we zijn weer bij elkaar gekomen.” 

De echtelieden wonen nog zelfstandig, qua gezondheid gaat het volgens allebei nog best goed. Samen fietsen vinden ze fijn, alleen nu in de winter lukt dat niet. Meneer Han heeft gewerkt als vrachtwagenchauffeur, hij werkt voor verschillende opdrachtgevers en is ongeveer de hele wereld over geweest. Raceauto’s ophalen en wegbrengen behoorde tot zijn werkzaamheden. Tot zijn 80ste heeft Han gewerkt. 

Ze trouwen in Het Wapen van Oldenburg. Truus heeft tijdens het huwelijk voor de kinderen en de huishouding gezorgd. Daarvoor heeft zij in de bakkerij geholpen, bij bakker Dolfing. In het huwelijk worden drie zoons geboren. Het trouwboekje komt ter sprake, er is plek voor twaalf kinderen. “Zo ver zijn we niet gekomen…” 

In het trouwboekje wijst het diamanten echtpaar nog op een foutje, het jaartal klopt niet. “We zijn getrouwd in het begin van het jaar 1962. De ambtenaar heeft zich in een cijfertje vergist. Dat komt natuurlijk omdat het nog aan het begin van een nieuw jaar was…” Een feestje geven staat op de planning, vanwege coronamaatregelen kan dat nog niet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant