Burgemeester Stapelkamp heeft de deelexpositie van het Grenslandmuseum geopend. Dit onder het toeziend oog van genodigden en nazaten van de familie Prins. (foto: Grenslandmuseum)
Burgemeester Stapelkamp heeft de deelexpositie van het Grenslandmuseum geopend. Dit onder het toeziend oog van genodigden en nazaten van de familie Prins. (foto: Grenslandmuseum)

Tentoonstelling over Tapijtfabriek

Dinxperlo - Dinsdagmiddag 3 april 2018 heeft burgemeester Stapelkamp uit Aalten de deelexpositie van het Grenslandmuseum te Dinxperlo geopend. Dit onder het toeziend oog van genodigden en nazaten van de familie Prins. De expositie gaat over de Tapijtfabriek van deze familie die in vroegere tijd een groot werkgever was voor vele Dinxperloers.

Grotenhuis

De expositie is samengesteld door oud-werknemer de heer Willy te Grotenhuis.
Veel van zijn verzamelde stukken uit de tijd van zijn werkzame leven geven een goede indruk weer van de productie in die tijd. Onlosmakelijk is de geschiedenis van de Tapijtfabriek verbonden met het lot van de bekende familie Prins. In 1941 werden de eigenaren van de fabriek, die neven waren, door de bezetter gedwongen de fabriek te verkopen aan Veneta. Een in die tijd vooraanstaande firma. In 1942 werden alle familieleden Prins door de bezetter gearresteerd en omgebracht.

Familieleden

Zeer bijzonder is dat enkele familieleden van Maurits Philips Prins (lange Mau) bij de opening aanwezig waren. Zij en de aanwezigen zijn door de leden van de expositiewerkgroep van het Grenslandmuseum rondgeleid, waarbij veel verhalen over en weer zijn gegaan.

Moeite waard

Een expositie die zeer de moeite waard is en het verleden levend houdt. De expositie is te zien tot 31 mei 2018. Voor meer informatie over de expositie en het museum kunt u terecht op de website:

www.grenslandmuseum.nl

Meer berichten