Opsluiten voor het goede doel

Dinxperlo - Free a Girl organiseert sinds 2011 'Lock me Up – Free a Girl', als onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie, met als doel om met heel Nederland nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.Tijdens de 7de editie van Lock me Up – Free a Girl, maandag 14 mei tot en met zaterdag 19 mei, zullen er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter staan. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Deelnemers laten zich bewust 12 uur lang opsluiten en zamelen elk 2500 euro in. Iedere locatie plaatst vijf dagen lang twee hokjes, zodat er in totaal per locatie 25.000 euro opgehaald wordt. Op zondag 20 mei wordt de totaalopbrengst bekendgemaakt tijdens het eindfeest.

Melanie Hormes uit Dinxperlo doet ook mee en gaat in een klein hokje in restaurant Gringo's zitten, in Doetinchem. "Ik ben opgegroeid in een top gezin! Lieve moeder/vader en maar liefst drie lieve grote broers die ook goed voor me hebben gezorgd. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend om opgegroeid te worden in een warm gezin. Bij deze meiden is dat wel anders. Vandaar ben ik deelnemer geworden van Lock me Up."

"Ik ben zelf lichtelijk claustrofobisch, dus voor mij is het zeker een uitdaging om 12 uur in een klein hokje te zitten. Het gevoel dat ik er voor terugkrijg en hiermee jonge meiden kan bevrijden, overheerst ontzettend! Ik ga me volledig inzetten en hoop samen met jullie hulp zoveel mogelijk te doneren voor 'free a girl'!"

Via www.lockmeup.nl/deelnemers/melanie-hormes/ is het mogelijk om Melanie en het goede doel te ondersteunen.

Meer berichten