(foto: André Wamelink)
(foto: André Wamelink)

AZSV verliest nipt maar wel verdiend van Urk

Aalten - AZSV heeft nipt met 0-1 van Urk verloren. De Urkers wonnen voor het laatst op 28 november 1992 van de Aaltenaren, maar hadden zaterdagmiddag aan slechts één doelpunt, gescoord in de vijfde minuut, voldoende om de drie punten mee huiswaarts te nemen. AZSV blijft door de nederlaag in de gevarenzone, al zag het de meeste concurrenten ook verliezen.

Het was voor Urk al jaren een doorn in het oog, dat het maar niet kon winnen van AZSV. Telkens weer opnieuw wisten de Aaltenaren de weegschaal in hun voordeel te laten doorslaan, maar zaterdagmiddag schudden de bewoners van het vissersdorp dit trauma van zich af en namen verdiend de punten mee.

Al binnen vijf minuten kon de Urker aanhang juichen. Na een afgeslagen corner scoorde Riekelt Nentjes met een bekeken bal in de kruising achter Matthijs Ebbers, 0-1. Dat was koren op de molen van de ploeg van trainer Richard Karrenbelt. Ze bleven AZSV afjagen en er is maar één ploeg in de hoofdklasse die dit een wedstrijd lang kan volhouden. De ploeg van Dennis van Toor kwam daardoor nauwelijks aan voetbal toe, terwijl Urk wel af en toe gevaarlijk voor het doel van Ebbers kon komen.

Toch kopte Freek Mulder kort na de achterstand een voorzet van Brian Hogeweide net voorlangs het doel van Cornelis Koffeman. Maar ook Urk bleef gevaarlijk en een tweede poging van Riekelt Nentjes ging net naast het Aaltense doel en Matthijs Ebbers moest de bal van de voet plukken van Jelle de Boer. Na ruim een half uur redde Koffeman goed op de doorgekomen Yeftha Nyamsangya.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Een gevaarlijker Urk dat AZSV zag ploeteren. De Aaltenaren werkten hard, maar waren niet bij machte  om de Urkers af te troeven. Kort na de hervatting moest Matthijs Ebbers weer handelend optreden bij opnieuw een inzet van Riekelt Nentjes. Na ruim een kwartier claimde AZSV een strafschop na een duw van Klaas Kramer op Joost Rasing, maar scheidsrechter Berben uit Breda liet doorspelen. Dat deed hij vlak voor tijd ook, toen Urk schreeuwde om handsbal in het strafschopgebied van AZSV. Een schot op de paal van Gerrit Tol en een inzet van Hessel Snoek, gered door Ebbers, lieten zien dat de beste kansen voor de gasten waren. In de slotfase gaf de ingevallen Sjoerd te Boekhorst een mooie voorzet op Joost Rasing, maar zijn kopbal ging naast en doelman Koffeman moest in blessuretijd redding brengen op een schot van Te Boekhorst, maar hij hield zijn doel schoon.

AZSV blijft door deze nederlaag op de elfde plek, maar heeft evenveel punten als HZVV en Zuidvogels. Wel hebben de roodwitten nog drie duels tegoed. Komende zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen csv Apeldoorn op het programma. De Apeldoorners staan op een rechtstreekse degradatieplek, maar hebben maar twee punten minder dan de Aaltenaren. Een week later volgt wederom een cruciaal duel voor AZSV, dan wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Huizen.

AZSV-Urk 0-1 (0-1). 5. 0-1 Riekelt Nentjes.

Scheidsrechter C.J.L.P. Berben uit Breda gaf een gele kaart aan Bennie Dunnink en Marinus Snoek van Urk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (85. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (79. Bart Kremer), Joost Rasing, Wietse Kämink (58. Rik van der Eerden).

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Jelle de Boer (88. Pieter Brands), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes (54. Klaas Romkes), Gerrit Tol (93. Maarten Dijkhuizen), Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands.

Meer berichten