Koen Matas, één van Aaltens jongste ondernemers, die enkele maanden geleden zijn mobiele applicatie HopJob lanceerde. (foto: Vanessa Wassink)
Koen Matas, één van Aaltens jongste ondernemers, die enkele maanden geleden zijn mobiele applicatie HopJob lanceerde. (foto: Vanessa Wassink)

Koen Matas' HopJob-app

Deze keer in 'ondernemer van de week' aandacht voor Koen Matas, één van Aaltens jongste ondernemers, die enkele maanden geleden zijn mobiele applicatie HopJob lanceerde. Dé app om klussen op korte termijn uit te besteden of aan te nemen. De prijs wordt overeengekomen tussen de aanbieder en degene die reageert op de klus. Er wordt door Hopjob geen percentage gevraagd van de werkzaamheden. Advertenties op de app moeten de inkomsten genereren.

AALTEN – Koen Matas, een bijna afgestudeerde student International Business Management die graag wat bijverdient maar hoe pak je dat aan met al die wisselende uren college en extra benodigde tijd voor tentamens en examens? Een regulier baantje horeca, supermarkt of kranten bezorgen is dan geen optie.

Aan arbeidsethos mankeert het Koen niet, van jongs af aan is hij gewend om bijbaantjes te hebben, en ook het ondernemen zit hem in de genen. Al snel ontstond het idee van een klussendienst-app. Heb je ineens een aantal uren beschikbaar dan kan via de app gezocht worden op werkzaamheden per categorie en afstand. Denk aan hulp bij verhuizen, het gras maaien, assistentie bij een evenement, sneeuw ruimen, een computerklus klaren, enzovoort. Zowel de plaatser als de klusser kunnen op de app een beoordeling achterlaten.

Een goed werkende app 'bouwen' is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig zit Koens vader in de ICT en heeft contacten. Al met al heeft het twee jaar voorbereiding gevergd voordat HopJob het levenslicht kon aanschouwen. Het logo is ontwikkeld door een bevriende student.

Wat maakt ondernemen in Aalten speciaal? "Het is een uitdaging voor mij om mensen er van bewust te maken dat deze manier van tijdelijk werk zoeken en aanbieden ook een mogelijkheid is."

Waar kent men je nog meer van? "Ik heb vroeger gevoetbald bij AD69, nu ga ik naar Sportesse."

Wat is je grootste ergernis? "Dat Aalten wel érg rustig is. Er is weinig te doen voor de jeugd."

Wie is je voorbeeld? "Ik hou van mensen die niet slechts één ding opzetten maar drive blijven houden. Ik denk ook niet dat dit mijn laatste idee zal zijn. Eigenlijk heb ik respect voor elke ondernemer. Mijn idool is Elon Musk (SpaceX, Zip2,Tesla), maar ook Michiel Muller (Tango tankstations, Route Mobiel) en Richard 'screw it, let's just do it' Branson (Virgin Group) die als belangrijkste leefregel werkplezier heeft.

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "Ik ben gemotiveerd door mijn ouders om te werken voor wat ik wil."

HopJob is te downloaden in de appstore

Meer berichten